Denník N

Ponížený a zúrivý Pérez dal otvorený rozhovor: Tohto Mbappého nech si nechajú v PSG

Šéf Realu Madrid Florentino Pérez chce z Kyliana Mbappého urobiť svoju posledné veľkú legendu. Zdroj - TASR/AP
Šéf Realu Madrid Florentino Pérez chce z Kyliana Mbappého urobiť svoju posledné veľkú legendu. Zdroj – TASR/AP

Aurélien Tchouaméni je meno, ktoré poznajú len futbaloví fanúšikovia, pritom stál 100 miliónov eur. Už navždy zostane v histórii futbalových prestupov neoficiálne vedený ako ten hráč, ktorým si šéf Realu Madrid Florentino Pérez utrel slzy frustrácie po neuskutočnenom prestupe Kyliana Mbappého. Ten sa napriek očakávaniu futbalového sveta rozhodol zotrvať v Paríži Saint-Germain.

PSG sa po ponížení rivala snažilo pridať ďalšiu ranu Realu aj vytrvalým prihadzovaním práve v honbe za mladým Francúzom Tchouaménim.

„Kylian ostal v PSG a pýtal sa aj mňa, či by som sa nechcel pridať k nemu,“ vysvetľoval Tchouaméni. „Teším sa na najväčší klub na svete. Mal som možnosť vybrať si medzi viacerými, v momente, ako som zistil, že ma chce Real, nezapochyboval som ani na sekundu. Teraz môžem všade hovoriť, že som hráčom Realu Madrid a to je úžasný pocit,“ dodal pri predstavení.

Po pár týždňoch sa rozhovoril aj sám prezident Pérez v prekvapujúco otvorenom rozhovore, v ktorom útočí prakticky na každého, kto mu zasadil reputačnú ranu.

„Florentino Pérez zúri, skutočne očakával Mbappého vo svojom tíme. Chcel z neho urobiť novú hviezdu nového štadióna Santiago Bernábeu,“ vysvetľuje pre Denník N expert na Real Madrid z denníka Marca Mario Cortegana.

Pérez tvrdo zaútočil na PSG

Prvou Pérezovou reakciou na sklamanie bol meganákladný prestup záložníka AS Monako, ktorý napokon vyjde Real Madrid ešte drahšie (80 mil. eur + 20 mil. eur), než za koľko klub získal Cristiana Ronalda v roku 2009 (94 mil. eur). „Stopercentne to bola reakcia na Mbappého. Keby totiž jeho prestup vyšiel, na Tchouaméniho by Real skrátka nemal,“ vysvetľuje Cortegana.

Druhou a omnoho konkrétnejšou a jasnejšou reakciou Florentina Péreza bol rozhovor pre vplyvný španielsky program El Chiringuito de Jugones. „Toto nie je ten Mbappé, ktorého

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie