Denník N

Bratislavské parkovanie vás spozná, netreba ísť na úrady. Pokuty dávajú asistenti, auto so skenerom ešte len príde

Parkovacia asistentka skenuje značky áut a dáva pokuty. Foto N - Tomáš Benedikovič
Parkovacia asistentka skenuje značky áut a dáva pokuty. Foto N – Tomáš Benedikovič

Bratislavský magistrát spojil pre nové parkovanie päť verejných registrov, netreba si vybavovať list vlastníctva ani potvrdenie, že auto je vaše.

Bratislavská časť Nivy v Ružinove prešla v posledných mesiacoch zásadnou zmenou. Na cestách a chodníkoch sú nové biele čiary a pri mnohých dovtedy sporných miestach je už jasnejšie, kde sa dá parkovať a kde to nie je povolené.

Viaceré štvrte v tejto časti Bratislavy sa zapojili do nového mestského parkovania PAAS. Naposledy od stredy 15. júna aj oblasť medzi ulicami Svätoplukova a Košická.

Keď v posledných týždňoch kreslili na zem čiary, vodičov varovali vopred a kto auto nepreparkoval, toho nekompromisne odtiahli. Výsledkom má byť, že rezidenti by mali jednoduchšie zaparkovať a ľudia bez trvalého pobytu v Ružinove musia za parkovanie platiť alebo jazdiť po meste verejnou dopravou.

Pri príležitosti ďalšieho rozširovania bratislavského parkovania sme strávili čas s kontrolórkou parkovania a so splnomocnencom magistrátu pre parkovaciu politiku Petrom Hercegom a odpovedáme na základné otázky: Kedy môžete očakávať pokutu a kedy len varovanie? Ako si kúpite lístok v noci? Ako sa zaregistrovať a či treba ísť na úrady? Alebo kedy začne bratislavskými ulicami jazdiť auto, ktoré bude automaticky kontrolovať parkovanie snímaním značiek áut?

Ako sa zaregistrovať a čo na to potrebujem?

Rezident pri registrácii do systému PAAS nemusí chodiť po rôznych úradoch,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Parkovanie v Bratislave

Slovensko

Teraz najčítanejšie