Denník N

Našlo Slovensko nového trénera v Taliansku? Profil neznámeho muža, ktorý by mohol nahradiť Tarkoviča

Maurizio Sarri bol „maestrom“, od ktorého sa učil.

Po konci Štefana Tarkoviča na lavičke futbalovej reprezentácie bude Slovensko viesť zahraničný tréner. Vo štvrtok poobede to na tlačovom brífingu povedal prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik. O konkrétnych kandidátoch nehovoril.

V médiách vrátane českých sa už v predošlých dňoch spomínal Ivan Hašek. Ide o 54-násobného československého reprezentanta, ktorý v minulosti viedol aj českú reprezentáciu a naposledy trénoval Libanon. Hašek je známym koučom, Kováčik však hovoril o dvoch kandidátoch.

„Máme vytypované osobnosti, ktoré by to mohli byť. V najbližších dňoch bude prebiehať komunikácia o podmienkach. Okruh je veľmi úzky, máme adepta číslo jeden a adepta číslo dva. Žiadne meno nepoviem, nebolo by to korektné. Sú to skúsení tréneri, ktorí môžu priniesť na Slovensko to, čo predchádzajúci tréneri nedokázali naplniť,“ povedal.

Nie je však jasné, kto by mal byť druhým kandidátom okrem Haška, s ktorým Kováčik vraj doteraz nerokoval. Denník Šport v piatok prišiel s informáciou, že ním je 53-ročný Talian Francesco Calzona. Calzona nikdy neviedol žiadny tím ako hlavný tréner, ale podľa Športu pri jeho výbere „zohrával úlohu“ aj Marek Hamšík, teraz už bývalý kapitán reprezentácie, ktorý strávil dvanásť rokov v Neapole. Práve tam sa stretol s Calzonom, ktorý bol asistentom známeho trénera Maurizia Sarriho.

Vertikálna tiki-taka

Calzona by bol teda do istej miery krokom do neznáma. Denník N sa naňho pýtal viacerých zdrojov z prostredia talianskeho futbalu, ktoré vzhľadom na svoje postavenie chceli zostať v anonymite. „Calzona ako tréner reprezentácie? Zvláštne,“ reagoval jeden z nich. Ďalší zdroj však hovorí, že podľa jeho informácií

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Liga národov

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie