Denník N

Nedeľná nekázeň: Nie sme hotoví, nie sme v cieli, smerujeme

Foto N – Tomáš Forró
Foto N – Tomáš Forró

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Už tretí rok žijeme život, aký sme žiť nechceli. Najprv zaskočení nepatrným vírusom, posledných vyše 100 dní vystavení hrôzam absurdnej vojny – bezmocní svedkovia utrpenia Ukrajiny. Takmer každý deň sa ozve nová vyhrážka z Kremľa, hrozba treťou svetovou vojnou a atómovými zbraňami. Svet nezadržateľne chudobnie, kríza prinesie nové sociálne nepokoje. Zrodí možno nových tyranov. Kedy sa to skončí? Čo máme robiť? Ako to vyriešiť? Ako nastoliť mier a ubrániť slobodu? Nik nepozná hodnovernú odpoveď. Je nám dané žiť tu a teraz v ohrozenom svete príbeh s otvoreným koncom, tak ako to bolo dané našim predkom stáročia pred nami. Takí sme, takí sme boli, takí budeme. Nie sme hotoví, nie sme v cieli, smerujeme – život je proces nikdy sa nekončiacej nezavŕšenosti.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Nedeľná nekázeň

Komentáre

Teraz najčítanejšie