Denník N

Vallo láka mladých do komunálnej politiky. Camp Bratislava nie je nábor do strany, vraví

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Matúš Vallo v čase kampane založil stranu, spojil sa do koalície, predstavil plán na premostenie Staromestskej ulice a teraz zorganizoval akciu pre mladých.

Keď Matúš Vallo išiel pred štyrmi rokmi do volieb primátora hlavného mesta, stavil na veľký tím expertov a rozsiahly program nazvaný Plán Bratislava. V kampani boli štyria silní favoriti a do poslednej chvíle nebolo jednoznačné, kto sa stane primátorom.

Tentoraz je predvolebná kampaň úplne iná – predovšetkým Vallo ani štyri mesiace pred voľbami nemá jasného vyzývateľa. Pre zmeny volebného zákona musel založiť stranu Team Bratislava, pre ktorú jeho ľudia vyzbierali už 12 700 podpisov. Kampaň sa začala, Team Bratislava v koalícii so Slobodou a Solidaritou a Progresívnym Slovenskom postupne predstavujú kandidátov na starostov.

Na pozadí týchto kampaňových udalostí Vallo počas posledného víkendu usporiadal Camp Bratislava – sériu prednášok a debát politikov a odborníkov, ako aj teambuildingových aktivít a dobrovoľníckej práce. Strana túto štvordňovú udalosť charakterizovala ako „festival novej generácie“, ktorý má prilákať do komunálnej politiky viac šikovných ľudí.

Počet účastníkov bol limitovaný na 50 ľudí, ktorých vybrali z približne stovky prihlášok.

Toto nie je mládežnícka organizácia Teamu Bratislava

Camp Bratislava

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Matúš Vallo

Slovensko

Teraz najčítanejšie