Denník N

Boris Kollár ide do politiky: Nebude to veľká strana

Aktualizované 14.00 – Boris Kollár dostal ponuku viesť Priamu demokraciu, no nedohodli sa. Práve dnes sa zmenila strana Náš kraj, jej štatutárom sa stal Peter Pčolinský z Konzervatívneho výberu, ktorý Kollárove názory občas zverejňuje.

[poll id=“161″]

„Viem vám potvrdiť, že budem kandidovať v týchto voľbách,“ odpovedal Boris Kollár na otázku, či vstupuje do politiky. „Viac poviem v stredu, najprv na svojej fan page na Facebooku, lebo tam sa to celé začalo.“

Kollár tvrdí, že na Facebooku sa mu ozvali tisícky ľudí, ktorí ho priamo na tento krok vyzývali. „Bolo by čestné voči nim uverejniť to najprv tam.“

Za koho bude kandidovať, povedať zatiaľ nechce, no nebude to podľa neho žiadna štandardná veľká strana. Podľa informácií Denníka N dostal Kollár ponuku stať sa lídrom kandidátky malej strany Priama demokracia, no nakoniec sa nedohodli. Kollár chce zrejme staviť na úplne novú značku, ktorá by mala vzniknúť po prebratí nejakej existujúcej strany.

Zároveň sa dnes novým štatutárom regionálnej strany Náš kraj stal Peter Pčolinský, ktorý je spolu s Milanom Krajniakom jedným z autorov webu Konzervatívny výber. Na tomto webe vyšiel s Kollárom veľký rozhovor a dnes ráno ako prvý informoval o rozhovore v časopise OK, kde Kollár vstup do politiky oznámil.

Kollár ani Pčolinský Denníku N nechceli potvrdiť, či budú kandidovať spolu. „Jediné čo môžem teraz povedať je, že som sa naozaj stal štatutárom strany Náš kraj,“ povedal Pčolinský.

Video: Kollár o výročí založenia ČSR, o opozícii a o Smere

SNS: S Kollárom nerokujeme

„Je to čerstvá vec, pred mesiacom by som povedal, že kandidovať nebudem. Ale pozrite sa, čo sa deje. Jedna kauza za druhou,“ vysvetľuje Kollár svoje rozhodnutie.

Medzi novinármi sa už pár týždňov hovorilo, že Kollár by mohol kandidovať za Slovenskú národnú stranu. Tá to vylučuje. „Nie, nerokujeme s pánom Kollárom o možnosti, že by bol na našej kandidátke,“ reagoval v stanovisku Andrej Danko.

Kollár tvrdí, že je kritický voči celej politickej scéne. „Pozrite sa, čo sa deje. Štát je rozkradnutý, ohrozenie zvonku, ohrozenie zvnútra. Jasné, že som kritický. Vymedzujem sa voči všetkým štandardným stranám.“

Podnikateľ nedávno v súvislosti s utečeneckou krízou chválil postoj premiéra Roberta Fica. Za týmto názorom si vraj stojí. „Stále ho v tejto otázke za to chválim, ale to ešte neznamená, že s ním musím súhlasiť vo všetkom.“

Video: Kollár o utečencoch

Kollár: Nemám aké médiá zneužiť

Boris Kollár podniká v mediálnom biznise, je majiteľom Fun rádia, ktoré patrí k najpočúvanejším na Slovensku. Tvrdí, že to nie je médium, ktoré by sa dalo zneužiť na politickú propagáciu.

„Nie som Penta, Brhel, Výboh ani nikto taký. Nekradnem a netendrujem so štátom, nerobím kšefty s týmito pusypajtášmi. Mám zábavné rádio, a to rádio bude stále zábavné.“

Koľko presne minie na kampaň, zatiaľ nevie, ale podľa jeho slov nemieni Slovensko oblepiť bilbordmi. „Urobím povinné jazdy, ale ďalej budem investovať svoje peniaze do charity.“

S kým si vie po voľbách predstaviť spoluprácu, nateraz Kollár hovoriť nebude. „Rozprávať sa o tomto dnes je také smiešne, ako keby sme sa bavili o tom, ako minieme výhru v športke. Keby som vám na toto odpovedal, budem vyzerať ako hlupák. Môžeme sa o tom baviť až po parlamentných voľbách.“

Kto je Boris Kollár?

Kollár patrí k najznámejším slovenským podnikateľom. V bulvárnych médiách sa objavuje pre svoje časté aféry so ženami, s ktorými má už deväť detí. Okrem Fun rádia podniká aj v lyžiarskych strediskách.

Ešte do tohto roka vlastnil podiel v spoločnosti Tatry Mountain Resorts, ktorú kontroluje finančná skupina J&T. Svoje akcie však predal a dnes sa sústreďuje len na svoje lyžiarske stredisko v Donovaloch. Ešte začiatkom 90. rokov sa objavil vo firme Apex s neskôr zavraždenými Petrom Steinhübelom či Romanom Deákom, postavami bratislavského podsvetia.

Posledné mesiace je Kollár aktívny na Facebooku, kde ho sleduje asi 12-tisíc ľudí na osobnom profile a 35-tisíc na fanúšikovskej stránke. Najčastejšie sa stavia proti prijímaniu migrantov a kritizuje európskych politikov, ktorí sú s utečencami solidárni.

Popri tom na svojom profile zdieľa aj hoaxy a neoverené správy – naposledy napríklad o tom, že vo Švédsku bola údajne zrušená demokracia a nebudú sa tam už konať parlamentné voľby, čo je nezmysel.

Kollár už raz do parlamentu kandidoval, v roku 2010 za stranu Únia – strana pre Slovensko. Spojili sa v nej väčšinou bývalí členovia SDKÚ, napríklad Branislav Záhradník či Zuzana Martináková. Kollár dostal siedme miesto na kandidátke, Únia však vo voľbách prepadla. Dostala len 0,7 percenta hlasov.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Voľby 2016

Slovensko

Teraz najčítanejšie