Denník N

Matovič uistil poslancov OĽaNO, že ani on nechce Rezníka za riaditeľa RTVS

Igor Matovič a Jaroslav Rezník v Solivare po ceste za súťažiacou v očkovacej lotérii. Foto - RTVS
Igor Matovič a Jaroslav Rezník v Solivare po ceste za súťažiacou v očkovacej lotérii. Foto – RTVS

Šance Jaroslava Rezníka na znovuzvolenie môžu byť nižšie ako minulý týždeň. O jasnej podpore pre Rezníka nehovorí ani Hlas a ani strana Život, rátať nemôže s podporou Republiky.

Prelomenie prezidentkinho veta pri balíčku Igora Matoviča, ku ktorému došlo v stredu, môže mať nepriamo vplyv na šance súčasného riaditeľa RTVS Jaroslava Rezníka na znovuzvolenie.

Presadenie balíčka napriek vetu a kritike časti koalície je politickým úspechom predsedu OĽaNO a ministra financií.

Nepodarilo by sa mu to bez hlasov poslancov jeho vlastného klubu, ktorí doteraz odmietali prelomenie veta a presadenie balíčka vďaka hlasom Kotlebovej ĽSNS. Na poslednú chvíľu nakoniec zmenili názor Kristián Čekovský, Andrej Stančík či primátorka Skalice Anna Mierna.

Zmene postoja rebelujúcich poslancov predchádzali rokovania priamo s predsedom hnutia Matovičom. V rámci debaty spolu s niekoľkými ďalšími témami otvorili aj otázku blížiacej sa voľby riaditeľa RTVS. Poslanci na čele s Čekovským, ktorý je ráznym kritikom Jaroslava Rezníka, dostali podľa informácií Denníka N od Igora Matoviča uistenie, že je preňho súčasný riaditeľ RTVS neprijateľný.

Matovič a Rezník

Špekulácie, že by Rezník mohol získať aj hlasy niektorých konzervatívnejších poslancov OĽaNO, pred niekoľkými dňami podnietil poslanec hnutia György Gyimesi. „Sú poslanci, ktorí by podporili

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Igor Matovič

Médiá

OĽaNO

RTVS za Machaja

Slovensko

Teraz najčítanejšie