Denník N

Matovič je pomýlený: dostal sa do sveta fašistov

Igor Matovič s poslancami OĽaNO po hlasovaní o balíčku. Foto - TASR
Igor Matovič s poslancami OĽaNO po hlasovaní o balíčku. Foto – TASR

Na prvý pohľad sa môže zdať, že má po prelomení veta stále dosť síl. V skutočnosti sa zas oslabil.

Vládna koalícia dnes začína novú éru: nemení sa, že je rukojemníkom Igora Matoviča, ale keďže sa zmenšuje počet ľudí, ktorí sú to ochotní znášať, prelomili tabu a definitívne pribrali do partie aj fašistov.

Vyriešme tromi vetami najväčšie problémy rodinného balíčka: 1. Štát minie viac ako miliardu, každý rok, nemá však na to peniaze a bude tak brať iným alebo prehlbovať dlh. 2. Igor Matovič to pretlačil cez parlament za pár dní a porušil pri tom zákon. 3. Pomoc nie je adresná, nerieši tak vážnu situáciu, do ktorej sme sa dostali pre zdražovanie.

Každá jedna veta by stačila na neprijatie, ale Igor Matovič to chcel inak. Po koaličnej strane SaS, prezidentke, poslancoch koaličných Za ľudí mu teraz bude môcť aj Ústavný súd povedať, že ide o problém.

Dovtedy môže prebiehať debata, či práve tento zákon a práve tento typ pomoci je to najdôležitejšie, čo Slovensko dnes potrebuje.

Prečo nie učitelia, lekári a sestry? Prečo nie pomoc tým, ktorí žijú v naozajstnej chudobe? Prečo nie nemocnice, súdy, školy či kultúrne pamiatky? Prečo nie diaľnice a tunely? Prečo nie reformy?

Ak by Igor Matovič venoval rovnakú energiu ktorémukoľvek z vyššie zmienených problémov, mohli sme byť ako spoločnosť na tom lepšie. A pozor, to nie je iba metafora: v tejto vláde zjavne platí, že ak by Igor Matovič chcel, vedel by urobiť čokoľvek. Jemu sa však väčšinou nechce.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Igor Matovič

Matovičov balíček

Komentáre

Teraz najčítanejšie