Denník N

Nekrívam, takže to môžem skúsiť. Nadalovi zabralo spálenie nervu a v jeho tíme sa spomína útok na Grand Slam

Nepotvrdili sa obavy, že finále Roland Garros bude Nadalov posledný zápas. Už má za sebou aj exhibíciu so Stanom Wawrinkom a do Wimbledonu prišiel s vysokými ambíciami. Foto – TASR/AP
Nepotvrdili sa obavy, že finále Roland Garros bude Nadalov posledný zápas. Už má za sebou aj exhibíciu so Stanom Wawrinkom a do Wimbledonu prišiel s vysokými ambíciami. Foto – TASR/AP

Ešte pred pár týždňami bolo na Rafaelovi Nadalovi vidno smútok. Hoci práve vyhral v Paríži 22. grandslamový titul, ktorým potvrdil svoju pozíciu najlepšieho tenistu histórie, trápil ho stav jeho nohy.

Vedel, že na Roland Garros mohol hrať len vďaka injekciám, ktoré mu znecitliveli nervy v nohe natoľko, že necítil vôbec nič, a riskoval napríklad vyvrtnutie členka.

Nádeje vkladal do procedúry, pri ktorej mu mali lekári „trochu spáliť nerv“. Cieľom bolo eliminovať bolesť, ktorú mu spôsobuje zriedkavé ochorenie – Müllerov-Weissov syndróm.

Nadal tvrdil, že na žiadnom turnaji už nebude hrať pod injekciami, čo v preklade naznačovalo možnosť, že už nebude hrať vôbec. Procedúra však zabrala a Nadal nielenže bude hrať vo Wimbledone, ale v jeho tíme sa opatrne hovorí o tom, že by sa tento rok mohol pokúsiť vyhrať nielen Wimbledon, ale aj US Open.

„Po procedúre mám za sebou týždeň prípravy na Malorke, ktorý priniesol zlepšenie. Z nohy mám odlišný pocit ako predtým, ale to tiež vnímam pozitívne. Mojím zámerom je štartovať v Londýne. Som nadšený, že môžem cestovať do Wimbledonu a skúsiť si tam zahrať po troch rokoch,“ hovoril pre Eurosport.

Nie je to tak, že by jeho ochorenie zázračne zmizlo, ale momentálne môže hrať bez toho, aby musel bolesť potláčať injekciami.

„Keď chodím,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Grandslamové turnaje

Rafael Nadal

Tenis

Wimbledon

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie