Denník N

Heger má vládu s fašistami

Foto - TASR
Foto – TASR

S fašistami sa síce spolčil Igor Matovič, ale je to Hegerova vláda, ktorá visí na šnúrke od ich gatí?

Autor je predsedom strany Maďarské fórum

Včerajšie hlasovanie „akože“ o protiinflačnom balíku, ktorý vymyslel Matovič a presadil ho v rozpore s legislatívnymi pravidlami, bez verejnej diskusie, za opakovanej podpory (s hlasmi) fašistov, nie je iba Matovičovou záležitosťou. Prelomenie veta prezidentky v plnej nahote odkrylo, akú koalíciu tu máme. Bez hlasov fašistov by Matovičov výmysel nikdy neprešiel. Zúžiť pohľad len na to, že Matovič sa dohodol s fašistami, by bolo veľmi úzkoprsé.

Hegerova vláda visí na šnúrke od gatí fašistov. Je to v prvom rade vizitka premiéra a nie ministra financií. Heger namiesto toho, aby sa urýchlene zobudil a urobil poriadok vo vlastnej vládnej koalícii, o spolupráci s fašistami mlčí. Ich legitimizovanie nie je prípustné. A je nesmierne smutné, že Matovičove nezmysly akceptuje aj väčšina vládnych poslancov.

Hegerova vláda má dnes v parlamente väčšinu len vďaka fašistom. Je úplne jedno, prečo Heger nerieši a neuzemní Matoviča; či je to pre jeho neschopnosť alebo nedostatok odvahy, výsledok je rovnaký. Heger je nesvojprávnou bábkou v Matovičových rukách. A bude to Heger ako predseda vlády, kto bude zodpovedný za návrat vlády korupcie, klientelizmu a obdobia „našich ľudí“.

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Politici píšu

Komentáre

Teraz najčítanejšie