Denník N

Chcel by som vrátiť minulé leto

Foto N - Denisa Čimová
Foto N – Denisa Čimová

Toto je článok o tom, ako sa mi nechce.

Nedávno som na Twitter napísal, že som takmer úplne prestal počúvať hudbu a čítať knihy, sledovať Netflix a počúvať podcasty.

Hudbu som kedysi počúval neustále a vedel by som rozprávať o tom, aký dôležitý je jej výber. Že napríklad keď človek prekladá a potrebuje sa sústrediť, má si pustiť niečo inštrumentálne a jednotvárne, ale ani Mozart so Chopinom nie sú najhorší. Teraz – nič.

Aj knihy som čítal neustále, v električke, pri káve, v pohostinských zariadeniach nižšieho štandardu, pred spaním. Pred Vianocami som na blog vždy písal článok o knihách, ktoré som za daný rok prečítal, a postupne sa z toho stal jediný článok na blogu za celý rok. Tých kníh bolo za rok obvykle okolo šesťdesiat. Teraz sa končí jún a možno by som ich nazbieral desať.

Netflix zapnem raz za mesiac a okrem dokumentov o vrahoch tam skoro nič nie je, lenže aj tie dokumenty o vrahoch sa podobajú všetkým predchádzajúcim dokumentom o vrahoch. Kedysi som si pravidelne púšťal aspoň podcast Dobré ráno, dnes mám pocit, že načo by som si ním to dobré ráno kazil.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie