Denník N

Štát plánuje postaviť Rázsochy a nemocnicu v Martine. O ostatných zrejme rozhodne bodovanie

Univerzitná nemocnica v Martine. Foto N – Peter Kováč
Univerzitná nemocnica v Martine. Foto N – Peter Kováč

Koalícia posledné dni rokuje o tom, akým mechanizmom rozdelí peniaze na stavbu nemocníc. Rozhodnúť by mala vláda pravdepodobne v utorok.

Ministerstvo zdravotníctva predstavilo koaličným partnerom analýzu o výstavbe nových nemocníc. Dokument ukazuje, čo rozhodne o tom, ktoré nemocnice dostanú peniaze na svoje projekty, a to najmä z plánu obnovy.

Materiál zatiaľ nie je zverejnený. Denník N má k dispozícii pracovnú verziu, ktorú dostali aj zástupcovia koaličných strán a ktorá sa ešte môže meniť. Vláda by mala o finálnej podobe rozhodnúť zrejme v utorok.

Do konca júna musíme mať schválený investičný plán, v ktorom štát už konkrétne povie, čo z plánu obnovy v zdravotníctve postaví a na základe čoho vyberie jednotlivé projekty.

Termín 30. jún je konečný. Zaviazala sa k nemu vláda vo vykonávacom rozhodnutí rady o schválení posúdenia plánu obnovy.

Dokument, ktorého zverejnenie minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský mesiace odkladal, je už predrokovaný s koaličnými partnermi a mala by byť na ňom dohoda.

Na stretnutie s ministerstvom poslali vládne strany svojich zástupcov: napríklad za SaS sa ho zúčastnila Jana Bittó Cigániková, za OĽaNO exminisiter Marek Krajčí, ale aj Anna Záborská či György Gyimesi.

Čo je v dokumente

Z plánu obnovy

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Plán obnovy EÚ

Vladimír Lengvarský

Zdravotníctvo

Slovensko

Teraz najčítanejšie