Denník N

Matovič sa ospravedlňuje, ak sa niekoho dotkol, s Hegerom prosia SaS o odpustenie

Eduard Heger a Igor Matovič. Foto – TASR
Eduard Heger a Igor Matovič. Foto – TASR

Predseda vlády a minister financií oznámili, že približne 400-tisíc zamestnancom vo verejnej správe, vrátane učiteľov, chcú dať v septembri jednorazovo 500 eur.

Predseda vlády Eduard Heger a minister financií Igor Matovič z OĽaNO chcú napraviť vzťahy v koalícii a v sobotu poprosili SaS o odpustenie. Urobili to na tlačovej besede, kde zároveň oznámili, že v septembri chce dať štát 500 eur každému zamestnancovi vo verejnej správe. Týka sa to napríklad učiteľov, ale netýka sa to zdravotníkov ani vojakov či pracovníkov v sociálnych službách.

SaS nepovedala, či ospravedlnenie prijíma. Uviedli, že svoj ďalší postup oznámia včas. „Ak by Igorovi Matovičovi záležalo na urovnaní vzťahov, tak by ocenil naše pondelkové rozhodnutie vrátiť sa na koaličnú radu a prestal by útočiť,“ uviedol Richard Sulík.

Video: Matovič: Sme ochotní SaS odpustiť 365 útokov za štyri dni

Ako gesto zmierenia podporia Sulíka

Heger aj Matovič sa k SaS vyjadrili deň po tom, čo Richard Sulík opustil koaličnú radu nielen fyzicky, ale aj virtuálne. V piatok sa odpojil z četovej skupiny Koaličná rada, ktorú majú politici na mobilnej aplikácii Signal. Matovič sa na tlačovke zároveň ospravedlnil, ak sa niekoho dotkol.

„Chcel by som poprosiť Riša Sulíka, poďme spolu bojovať za ľudí, prestaňme bojovať proti sebe,“ povedal Matovič. Ďalej vyhlásil, že si zrátal útoky SaS voči nemu. „Len od nedele do stredy to bolo 365 rôznych útokov, že kolaborujeme s fašistami a podobne. Áno, ja som potom tiež ich obvinil, že spolupracovali s fašistami, ale ľudia z toho nemajú nič. A potom budeme trucovať a nechodiť na koaličné rady.“

Minister financií Igor Matovič na rokovaní vlády 8. júna 2022. Zdroj – TASR

Matovič povedal, že rodinný balíček je schválený a už nemá zmysel sa obviňovať, kto hlasoval s fašistami. „Odpustime si, ja tých 365 útokov odpúšťam,“ povedal Matovič.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Igor Matovič

Matovičov balíček

Slovensko

Teraz najčítanejšie