Denník N

Vyrastala v prepychu a v ňom zháňala pedofilovi detské obete. Súd poslal Maxwellovú do väzenia na dvadsať rokov

Ghislaine Maxwellová dostala za obchodovanie so sexom a mladistvými trest odňatia slobody na 20 rokov. Foto - TASR/AP
Ghislaine Maxwellová dostala za obchodovanie so sexom a mladistvými trest odňatia slobody na 20 rokov. Foto – TASR/AP

Vďaka enormnému bohatstvu svojho otca, mediálneho magnáta Roberta Maxwella, bola zvyknutá na život v prepychu a luxuse. Po jeho záhadnej smrti na jachte pomenovanej po nej, ktorú tvrdohlavo nazývala vraždou, si napokon našla spôsob, ako v luxuse zostať.

Vyhľadávaním detí, ktoré by jej nový sponzor, finančník Jeffrey Epstein, mohol sexuálne zneužívať.

„Vyzliekla som sa donaha a ona prišla, chytila ma za prsia a za boky a za zadok a povedala, že mám skvelé telo pre pána Epsteina a jeho priateľov,“ vypovedala Carolyn, jedna z obetí Ghislaine Maxwellovej a jej obchodovania s deťmi a so sexom. Carolyn mala 14 rokov.

Okrem Carolyn na súde v Manhattane vypovedali aj ďalšie jej obete, kým Maxwellová v sivomodrých väzenských šatách a s okovami okolo členkov popíjala vodu.

Nepriznala sa a ani neoľutovala, necítila sa vinná. Súd to však vidí inak. Maxwellová strávi najbližších dvadsať rokov vo väzení, rozhodol v utorok.

Megazámok s dvanástimi izbami

Harry Mount začal v roku 2005 pracovať ako newyorský korešpondent The Daily Telegraph. Nudil sa, keď sa mu ozval známy, a opýtal sa ho, či nechce ísť na párty ku Ghislaine Maxwellovej.

„Veľmi rád!“ zvolal Mount a vybral sa do jej päťposchodovej vily z červených tehál s verandou lemovanou iónskymi stĺpmi v najluxusnejšej časti Manhattanu, ako spomína v texte, ktorý napísal pri príležitosti jej odsúdenia.

„Keby som išiel do hĺbky, uvedomil by som si, že niečo nesedelo,“ dodal. Maxwellovej otec po smrti zanechal

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Sexuálne zneužívanie

Svet

Teraz najčítanejšie