Denník N

Serena Williamsová a Roger Federer sú ako obľúbený seriál, ktorý sa vracia po rokoch. Tešíte sa, hoci to už nie je úplne ono

Serena Williamsová vypadla na tohtoročnom Wimbledone už v prvom kole. Foto - TASR/AP
Serena Williamsová vypadla na tohtoročnom Wimbledone už v prvom kole. Foto – TASR/AP

Medzi tenisovými novinármi sa ešte počas Roland Garros špekulovalo, či Serena Williamsová už vlastne neukončila kariéru. Nenápadne a bez veľkého ohlásenia.

Nehrala od minuloročného Wimbledonu, na ktorom si zranila achilovku, a odvtedy sa venovala životu mimo tenisu. Má naďalej čo robiť, venuje sa svojej investičnej spoločnosti Serena Ventures.

Lenže potom si vo firme na pár týždňov dala status „out of office“ (som mimo kancelárie), ohlásila, že bude hrať vo Wimbledone a začala trénovať na tráve.

Jej prvý singlový zápas po roku sa skončil prehrou s Francúzkou Harmony Tanovou 5:7, 6:1, 6:7 (7). Bolo zvláštne po zápase počuť, že jej nevyhovoval štýl súperky, keďže išlo o 115. hráčku sveta.

Chcela uhrať aspoň jeden gem

Širší úsmev ako mala Harmony Tanová po víťazstve nad Serenou Williamsovou tento týždeň neuvidíte.

„Keď som videla žreb, bola som vystrašená. Je to predsa Serena Williamsová, legenda. Vravela som si: Bože môj, ako s ňou môžem hrať? Ak uhrám jeden alebo dva gemy, bude to pre mňa dobré,“ hovorila v pozápasovom rozhovore Tanová.

O tom, ako dlho už Williamsová hrá, svedčí fakt, že ju

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie