Denník N

Ani Kiska, Fero Joke, Mikloš či Radičová nemali samé jednotky. Osobnosti hovoria, akú mali najhoršiu známku

Bývalý minister financií Ivan Mikloš mal trojku z matematiky, vedec Pavol Čekan trojku z angličtiny a potom strávil takmer 20 rokov v zahraničí. Komik Samo Trnka dostal zníženú známku zo správania, pretože sa mu ráno nedarilo vstávať na nulté hodiny matematiky.

Úspešné osobnosti v ankete povzbudzujú deti, ktorým je smutno zo zlých známok na konci školského roka. „Ukazuje sa, že premianti a čistí jednotkári málokedy patria v živote medzi tých najúspešnejších a najspokojnejších,“ uisťuje Ivan Mikloš.

Osobnostiam sme položili otázky:

  1. Akú najhoršiu známku ste na vysvedčení dostali a mali ste niekedy zníženú známku zo správania? 
  2. Čo by ste odkázali deťom (aj ich rodičom), ktoré sú dnes smutné z vysvedčenia? 

Andrej Kiska

bývalý prezident

1. Prekvapením pre mojich rodičov bola dvojka z výtvarnej výchovy v 4. triede na základnej škole. Počas celého štúdia na základnej škole som mal čisté jednotky a len jedinú dvojku, ešte k tomu z výtvarnej výchovy. Od detstva sa mi triasli ruky – asi genetika – a učiteľka vyhodnotila roztrasene namaľovanú československú vlajku ako výsmech maľovaniu – a tak som aj dopadol.

2. Nie každý rok musí byť vydarený a aj naše deti, tak ako aj my všetci, prechádzajú v živote svojimi sínusoidami či obdobiami. Niekedy všetko ide dobre, pomáha aj šťastie, niekedy sa nič nedarí. Dôležité je v úspešnom období nepodľahnúť eufórii, pretože to horšie obdobie určite raz príde. A potom môže nasledovať depresia. Vzdelanie je pre život dôležité, ale vždy som si viac vážil dobrých, hoci aj nižšie vzdelaných ľudí ako super vzdelaných, ale namyslených a len na svoje šťastie zameraných ľudí. Snažme sa, aby z našich detí v prvom rade vyrástli dobrí ľudia so správne ukotvenými hodnotami.


Eduard Heger

premiér, OĽaNO

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Andrej Kiska

Branislav Gröhling

Eduard Heger

Igor Matovič

Mladí

Rodičovstvo

Školstvo

Slovensko

Teraz najčítanejšie