Denník N

Čekovský z OĽaNO: Heger s Matovičom pochopili, že opakovanie hlasovania s ĽSNS by viedlo k odchodu poslancov

Kristián Čekovský. Foto - archív Kristiána Čekovského
Kristián Čekovský. Foto – archív Kristiána Čekovského

Ak by OĽaNO vo voľbe riaditeľa RTVS podporilo niekoho iného ako Ľuboša Machaja, zvýšili by sa šance na znovuzvolenie Jaroslava Rezníka, vraví poslanec Kristián Čekovský.

Kristián Čekovský (31) je poslanec OĽaNO a predseda parlamentného mediálneho výboru, v minulosti pracoval ako redaktor v RTVS. V rozhovore hovorí:

  • či mal vo voľbe riaditeľa RTVS šancu na zvolenie aj Jaroslav Rezník,
  • či o voľbe diskutoval s Igorom Matovičom na stretnutí k rodinnému balíčku,
  • čo viedlo k jeho rozhodnutiu hlasovať proti vetu prezidentky,
  • aké mu dali Matovič s Hegerom záruky, že sa to už nezopakuje,
  • či majú mať politici právo na vyjadrenie.

Za riaditeľa RTVS bol zvolený Ľuboš Machaj, súčasný riaditeľ Jaroslav Rezník končí. Vnímate to ako svoju politickú výhru?

V prvom rade je to výhra pre RTVS. Bolo to päť mimoriadne náročných rokov v histórii tejto inštitúcie, čo do počtu odchodov zamestnancov, alebo rôznych iných problémov, ktorých boli desiatky. Obdobie napätej a ťaživej atmosféry v RTVS, ktorá plynula z vedenia a manažovania Jaroslavom Rezníkom, sa končí. Preto som rád, ako to dopadlo.

Vy ste boli jedným z redaktorov, ktorí museli z RTVS odísť, dokonca sa s telerozhlasom stále súdite. Preto sa pýtam, či je tam aj osobný rozmer a beriete to aj ako svoje víťazstvo.

Myslím, že to je víťazstvo veľkej väčšiny koncesionárov. Tu nejde o to, že by mal Čekovský problém s Rezníkom. Ukážte mi na Slovensku človeka, ktorý by bol jeho fanúšikom. Možno okrem Roberta Fica a podobných ľudí, ktorým sa páči, čo robí. Nebudem sa tajiť tým, že som rád, že došlo k zmene vo vedení RTVS, presadzoval som to od začiatku, čo som sa dostal do parlamentu a do pozície predsedu mediálneho výboru.

Bol v týždňoch pred voľbou moment, keď sa zdalo, že by Jaroslav Rezník mohol svoj post obhájiť?

Ja si myslím, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Matovičov balíček

Médiá

OĽaNO

Rozhovory

RTVS za Machaja

Slovensko

Teraz najčítanejšie