Denník N

Premiér Heger: Na Matoviča a Sulíka som hrdý

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Volanie politikov SaS po odchode Igora Matoviča z vlády je v rozpore s koaličnou zmluvou, vraví premiér Eduard Heger. Zotrvanie strany Richarda Sulíka v koalícii považuje za reálny scenár.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Eduard Heger (46) je predseda vlády a člen predsedníctva hnutia OĽaNO. V rozhovore hovorí:

  • prečo považuje za reálne, že SaS zostane vo vláde,
  • či by naozaj mohol odvolať Igora Matoviča z ministerského postu,
  • prečo nie je na bilbordoch OĽaNO k rodinnému balíčku,
  • ale aj či ponúkal Andrei Kalavskej post ministerky zdravotníctva.

Pred pár dňami ste povedali: „Som premiér štvorkoalície OĽaNO, SaS, Sme rodina a Za ľudí. Mojím cieľom je, aby táto koalícia dovládla do konca volebného obdobia.“ Sú tieto vaše slová ešte reálnym scenárom, alebo už skôr len zbožným želaním?

Je to reálny scenár. Povedal som nielen to, že mojím cieľom je, aby táto koalícia dovládla. My musíme Slovensku ukázať, že demokratické strany vedia spolu nielen vládnuť jedno obdobie a dovládnuť, ale že vedia spolu vládnuť opakovane. Pretože, ako vidíte, demokratické strany v porovnaní s tými druhými prinášajú silné výsledky. Zoberte si, čo sa nám podarilo za dva roky, ale aj počas dnešného dňa. Dostali sme sem významnú investíciu, Volvo. To, že pôjde o elektrické autá, ale najmä, že to bude na východnom Slovensku, je historický úspech. Viete, prečo to hovorím?

Prečo?

Lebo to jednak dáva nádej východnému Slovensku, ale ukazuje to aj skutočnú tvár Slovenska, ktorú investori vidia. Keď takýto investor príde k nám po dvoch rokoch pandémie a v čase inflácie, ukazuje to jeho vieru v stabilitu krajiny. A dovolím si povedať, že aj vieru v túto vládu. Zdieľam túto vieru spolu s ním.

Video: Rozhovor s premiérom Hegerom
(autori: Martina Koník, Dušan Mikušovič)

Nespochybňujem, že príchod Volva je úspech. Ale vráťme sa ku koalícii. Vravíte, že zotrvanie SaS vo vláde je reálny scenár, no strana si na budúci týždeň zvolala republikovú radu, kde plánujú riešiť, ako ďalej. Predpokladám, že sa ako zodpovedný politik pripravujete na rôzne scenáre, ktoré môžu nastať. S čím teda pracujete?

Sme v médiu, ktoré sleduje celá verejnosť. Mám

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Eduard Heger

Hegerova vláda

Igor Matovič

OĽaNO

Rozhovory

SaS

V redakcii

  • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
  • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
  • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
  • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

Slovensko

Teraz najčítanejšie