Denník N

Týždeň v zdraví: Viete, ako sa treba starať o svoje zdravie po päťdesiatke? Znamená skleróza multiplex vyššie riziko ťažšieho priebehu covidu-19?

Foto – Peter Kováč
Foto – Peter Kováč

Newsfilter Týždeň v zdraví píšu pre Denník N lekári Tomáš Havran a Marek Karman, ktorí pripravujú newsletter Od môjho lekára.

V dnešnom vydaní sa môžete dočítať:

  • ako sa treba starať o svoje zdravie po päťdesiatke,
  • všetko dôležité o skleróze multiplex v kombinácii s covidom-19.

Začína sa život po päťdesiatke? Ako sa starať v tomto veku o svoje zdravie?

Poznáte megahit všetkých slovenských chlapov, ktorých chytila po päťdesiatke druhá puberta? Preslávil ho lev prvorepublikových salónov František Krištof Veselý a už prvý nadupaný verš: „Čože je to päťdesiatka, keď sa páčia nám…“ skvele vystihuje podstatu problému.

Aj by sa chcelo ako zamladi, ale napíšme si, dámy a páni, pravdu: po päťdesiatke to už veru nie je tak ako 20 či 30 rokov predtým. Pozrime sa spolu na to, ako sa v tomto veku treba starať o svoje zdravie a byť stále v kondícii a fit.

Nemáme žiadne zázračné recepty, v 

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Týždeň v zdraví

Každý utorok v prinášame najdôležitejšie informácie o zdraví, prevencii ochorení, ale aj praktické rady, ako sa pohybovať v slovenskom zdravotníctve a ako dostať to, na čo máte nárok. Newsfilter Týždeň v zdraví píšu pre Denník N lekári Tomáš Havran a Marek Karman, ktorí pripravujú newsletter Od môjho lekára.

Zdravie

Teraz najčítanejšie