Denník N

Jazdec sa kĺzal dole hlavou po asfalte. „Svätožiara“ opäť zachraňovala jazdca formuly 1

Čouova nehoda v Silverstone. Foto - TASR/AP
Čouova nehoda v Silverstone. Foto – TASR/AP

V sérii F2 a hlavnej F1 sa počas nedeľných pretekov v anglickom Silverstone v priebehu niekoľkých hodín udiali nehody, ktoré mohli mať fatálne následky. Všetko však zachránil systém Halo, ktorý poznáme aj zjednodušene ako takzvanú „svätožiaru“.

V nedeľňajších doobedňajších hodinách sa konali hlavné preteky v seriáli F2. Hneď po štarte sa udial na oko nevinný incident na výjazde zo zákruty Stowe. Roy Nissany po jazdeckej chybe vyšiel mimo trate, pri súboji s Dennisom Haugerom zatočil doľava a ako následok kolízie mu zlomil predné závesy.

Haugerov monopost bol neovládateľný a vo veľkej rýchlosti sa rútil do zákruty. Následne ho vysoký oranžový obrubník vyhodil do vzduchu takým spôsobom, že pristál práve na monoposte Nissanyho.

Nebyť „svätožiary“, tak by s veľkou pravdepodobnosťou pristál na jeho hlave. Obaja jazdci vyšli zo svojich monopostov po vlastných a bez cudzej pomoci.

„Som v poriadku, patrí to k pretekom a našťastie tu bolo pre mňa Halo. Dám sa dokopy a do Rakúska sa vrátim ešte silnejší,“ uviedol Nissany na Twitteri.

V F1 sa Čou kĺzal hlavou dole po asfalte

K ešte hrozivejšej nehode došlo len o niekoľko hodín neskôr v F1, tiež sa udiala v úvodnom kole. Štart priniesol viacero súbojov o čo najlepšiu pozíciu do úvodnej zákruty. Pierre Gasly sa snažil využiť medzeru medzi Kuan-jü Čouom a Georgeom Russellom, ale

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Formula 1

Motorizmus

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie