Denník N

Viac gólov strelil aj jeho slovenský spoluhráč, o tie však nejde. Kto je Shane Wright, Slafkovského rival na drafte

Shane Wright a Juraj Slafkovský. Foto - Instagram/Shane Wright, Foto -TASR/Jaroslav Novák. Koláž - N
Shane Wright a Juraj Slafkovský. Foto – Instagram/Shane Wright, Foto -TASR/Jaroslav Novák. Koláž – N

„Jeho cit pre hru patrí k najlepším na drafte. Strelu má špičkovú a môže byť niečím, čo dokáže zlomiť zápas,“ napísal o ňom Corey Pronman z webu The Athletic.

Rešpektovaný novinár však upozorňuje, že len zriedka sa stáva, aby potenciálna jednotka nebola najlepším strelcom svojho tímu. Shanovi Wrightovi patrila s 32 gólmi až piata priečka v mládežníckom tíme Kingston Frontenacs. Najlepším strelcom so 44 gólmi bol Slovák Martin Chromiak.

„Center má v hokejovom biznise vyššiu hodnotu. A je to Kanaďan,“ pripomína pre HokejPortal Podcast Ján Gajdošík, šéf európskeho skautingu New York Rangers.

“Wright je talentovaný a dobre stavaný hráč, ale keď ho sledujem, nijako zvlášť ma jeho hra neohromí. Nie je to výnimočne rýchly či šikovný hokejista a nepatrí ani k fyzicky impozantným hráčom,” myslí si Pronman.

Hokejový analytik TSN Craig Button je presvedčený, že Wrighta si v drafte vyberie Montreal Canadiens, aj keď mal Slafkovský mimoriadne úspešnú sezónu. Slovenského krídelníka vyhlásili za najlepšieho hráča olympijského turnaja a výborne výkony ukázal aj na MS v hokeji.

Expert Bob McKenzie roky triafa draftové jednotky a vo svojej predikcii dal na prvé miesto práve Slafkovského.

Väčšina odborníkov očakáva, že Wright a Slafkovský zvedú súboj o prvé miesto na tohtoročnom drafte NHL. Denník N preto pripravil profil kanadského centra, ktorý v mladom veku dosiahol výnimočné úspechy.

V OHL hral na výnimku

Najväčšie hokejové hviezdy ako Connor McDavid alebo Sidney Crosby pochádzajú z hokejových rodín, to však nie je prípad talentovaného kanadského centra. „Nie sme hokejoví ľudia,“ vraví jeho matka Tanya Wrightová, ktorá pracuje ako učiteľka. „V mladosti som hral futbal, nie hokej,“ dodáva otec Simon.

Wright mal podľa spomienok svojich rodičov športové nadanie už ako malé dieťa. Keď ho prihlásili na tréningy, rýchlo zapadol. „Pomysleli sme si: Dobre, očividne si to užíva a je celkom dobrý. Nikdy sme však naňho netlačili,“ spomína otec.

Lenže Wright chcel vždy vyhrávať. „Mával záchvaty hnevu, keď

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Juraj Slafkovský

NHL

NHL Draft

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie