Denník N

Bývalí spoluhráči spomínajú na Slafkovského: Keď prehrával, PlayStation vytiahol zo zásuvky. Gól strelil aj Slovensku

Obrovský talent draftovej jednotky 2022 Juraja Slafkovského bolo vidieť už od mladého veku. V rozhovore pre Denník N to potvrdili jeho dvaja bývalí spoluhráči z mládeže.

Andrej Migila, momentálne útočník juniorky HK 95 Považská Bystrica, si spomína na rok 2016, keď ako trinásťročný spolu s o rok mladším Slafkovským vyhral s výberom HMS Select, projektom rodičov, medzinárodný turnaj v Rige.

„Hrali sme tam s nejakými Rusmi vo finále, [Slafkovský] na turnaji dával góly, spravil tak dva body v každom zápase. Vtedy nás poriadne potiahol, rovnako ako aj Filip Mešár. Z toho tímu sa viacero chalanov dostalo aj do reprezentačnej osemnástky či dvadsiatky,“ hovorí.

Migila sa so Slafkovským potom stretol aj v reprezentačnom výbere do 16 rokov a na turnaji v Hodoníne si spolu zahrali aj v jednom útoku. Slafkovského v tom období vďaka jeho kvalite už posúvali do vyšších vekových kategórií.

So Slafkovským v tom čase hrával aj Max Braun. Prvý raz sa stretli na regionálnom výbere hráčov do 15 rokov v Dolnom Kubíne a absolvovali turnaj v Jihlave za slovenskú reprezentáciu do 15 rokov. Tam si oboch všimol Red Bull Salzburg, kde neskôr absolvovali skúšku a v lete 2018 doň aj prestúpili.

„Hneď ako sme prišli do Salzburgu, hrávali sme spolu aj v prvých ligových zápasoch. V septembri nás už rozdelili,“ spomína Braun.

Gól Slovensku

Po pár týždňoch nastala kuriózna situácia, keď si Slafkovský zahral proti Slovensku. Salzburg

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Juraj Slafkovský

NHL Draft

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie