Denník N

Nie je nevyhnutné povaliť s Matovičom aj vládu

Foto - TASR
Foto – TASR

Autor je predseda Maďarského fóra

Igor Matovič sa nám už predviedol ako premiér, ktorý nezvládol svoju úlohu. Dnes nezvláda úlohu ministra financií. V skrátenom konaní bez diskusie rozhadzuje stámilióny, ako keby sme mali nazvyš.

Na druhej strane stojí Richard Sulík – minister hospodárstva, ktorý dotiahol do zdarného konca rokovanie, ktoré prinesie na východné Slovensko najväčšieho investora Volvo. Investícia by mala na východe vytvoriť približne 13-tisíc pracovných miest. To by potom ľudia nemuseli žiť zo sociálnych dávok, ale zo slušnej výplaty.

Riešenie tejto vládnej krízy je v rukách premiéra. To on nesie primárnu zodpovednosť za koalíciu, na čele ktorej stojí. A vládna koalícia ako celok nesie zodpovednosť za to, či krajinu opäť odovzdajú tým, ktorí Slovensko rozpredali oligarchom. Či tu budú opäť bujnieť korupcia a klientelizmus a promenádovať sa ,,naši ľudia“.

Eduard Heger by si mal sadnúť s poslancami OĽaNO. Zistiť, či chcú zostať vo vláde alebo chcú kvôli Matovičovi vládu povaliť. Ak bude chcieť väčšina poslaneckého klubu OĽaNO dovládnuť, postaviť hrádzu korupcii a klientelizmu, tak by v žiadnom prípade nemali dopustiť odchod SaS, ale iba Matoviča a možno dvoch jeho „užitočných“ učňov.

To by však musel mať premiér Heger ,,gule“ a odpojiť sa od Matoviča. Ak vládna koalícia stroskotá, tak to pocíti každá koaličná strana. Len pripomínam, že po páde Radičovej vlády stratila z preferencií každá z vládnych strán. Víťazom sa vtedy stal Fico. Ja len dúfam, že to nik z tejto vládnej koalície nechce – alebo žeby predsa?

🗳️ Ak chcete podporiť našu prácu pred druhým kolom volieb aj nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom.🗳️

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Politici píšu

Komentáre

Teraz najčítanejšie