Denník N

Nie je nevyhnutné povaliť s Matovičom aj vládu

Foto - TASR
Foto – TASR

Autor je predseda Maďarského fóra

Igor Matovič sa nám už predviedol ako premiér, ktorý nezvládol svoju úlohu. Dnes nezvláda úlohu ministra financií. V skrátenom konaní bez diskusie rozhadzuje stámilióny, ako keby sme mali nazvyš.

Na druhej strane stojí Richard Sulík – minister hospodárstva, ktorý dotiahol do zdarného konca rokovanie, ktoré prinesie na východné Slovensko najväčšieho investora Volvo. Investícia by mala na východe vytvoriť približne 13-tisíc pracovných miest. To by potom ľudia nemuseli žiť zo sociálnych dávok, ale zo slušnej výplaty.

Riešenie tejto vládnej krízy je v rukách premiéra. To on nesie primárnu zodpovednosť za koalíciu, na čele ktorej stojí. A vládna koalícia ako celok nesie zodpovednosť za to, či krajinu opäť odovzdajú tým, ktorí Slovensko rozpredali oligarchom. Či tu budú opäť bujnieť korupcia a klientelizmus a promenádovať sa ,,naši ľudia“.

Eduard Heger by si mal sadnúť s poslancami OĽaNO. Zistiť, či chcú zostať vo vláde alebo chcú kvôli Matovičovi vládu povaliť. Ak bude chcieť väčšina poslaneckého klubu OĽaNO dovládnuť, postaviť hrádzu korupcii a klientelizmu, tak by v žiadnom prípade nemali dopustiť odchod SaS, ale iba Matoviča a možno dvoch jeho „užitočných“ učňov.

To by však musel mať premiér Heger ,,gule“ a odpojiť sa od Matoviča. Ak vládna koalícia stroskotá, tak to pocíti každá koaličná strana. Len pripomínam, že po páde Radičovej vlády stratila z preferencií každá z vládnych strán. Víťazom sa vtedy stal Fico. Ja len dúfam, že to nik z tejto vládnej koalície nechce – alebo žeby predsa?

Nezávislosť médií na Slovensku nebola od roku 1989 nikdy vo väčšom ohrození, ako je teraz. Ak nás chcete podporiť nad rámec predplatného, môžete to urobiť aj darom. Vopred ďakujeme🤞

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Politici píšu

Komentáre

Teraz najčítanejšie