Denník N

Ako vyzerala sobotná Pohoda s prezidentkou Čaputovou (fotogaléria)

Zakladateľ Pohody Michal Kaščák víta prezidentku so slnečnicou, ktoré rastú v areáli festivalu. Foto N – Tomáš Benedikovič

Mal to byť koniec, ale nakoniec nebol. Prezidentka Zuzana Čaputová vo finále svojej debaty so šéfredaktorom .týždňa Štefanom Hríbom hovorila o vládnej kríze, ktorou koaličné strany „spestria leto“ Slovensku.

Nasledoval potlesk, po ktorom sa prezidentka ešte raz vrátila na pódium. Ako povedala, nechcela, aby sa diskusia v preplnenom stane EUrópa stage skončila pesimisticky, a tak si ešte raz zobrala mikrofón.

Pridala ešte dva odkazy. Prvý ženám a dievčatám, aby sa nevzdávali svojho sna, aj keď to nebudú mať ľahké. Lebo to robia nielen pre svoj príbeh, ale aj pre ženy a dievčatá, ktoré prídu po nich. Druhý už patril všetkým. Povedala, aby sa nevzdávalo ani celé Slovensko, lebo má na viac.

Zuzana Čaputová na diskusii na Pohode 2022. Foto N – Tomáš Benedikovič
Záverečný potlesk v preplnenom stane EUrópa stage. Foto N – Tomáš Benedikovič
Ľudia čakajúci na prezidentku po diskusii. Foto N – Tomáš Benedikovič

Zuzana Čaputová prišla do areálu trenčianskeho letiska v tretí festivalový deň, teda v sobotu. Vo funkcii hlavy štátu bola na Pohode aj tesne po svojom zvolení v roku 2019, pokračuje teda v tradícii iných prezidentov, ktorí sem chodili – Andreja Kisku či Václava Havla.

Najprv ju so slnečnicou, ktoré rastú v strede festivalového areálu, privítal zakladateľ festivalu Michal Kaščák.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Festival Pohoda

Zuzana Čaputová

Slovensko

Teraz najčítanejšie