Denník N

Djoković sa nezaočkuje, no chcel by hrať na US Open. Možno Biden zmení názor, hovorí jeho tréner Ivanišević

Gesto, ktoré urobil Djoković po výnimočnom údere v piatom sete štvrťfinálového zápasu s Jannikom Sinnerom, a zopakoval ho aj po finálovom víťazstve. Foto - TASR/AP
Gesto, ktoré urobil Djoković po výnimočnom údere v piatom sete štvrťfinálového zápasu s Jannikom Sinnerom, a zopakoval ho aj po finálovom víťazstve. Foto – TASR/AP

V nedeľu mal 35 rokov, 1 mesiac a 5 dní.

Novak Djoković sa stal po Rogerovi Federerovi historicky druhým najstarším wimbledonským víťazom. Len traja hráči vyhrali grandslamové tituly vo vyššom veku – trikrát Federer, trikrát Ken Rosewall a dvakrát Rafael Nadal.

Štatisticky už teda Djoković patrí k starým hráčom, no jeho telo staro vôbec nepôsobí. Vo Wimbledone opäť ukázal, že ešte niekoľko rokov môže patriť k favoritom na grandslamové tituly.

Preto má aj dobrú šancu predstihnúť v počte grandslamových titulov Rafaela Nadala, ktorý je o rok starší a má opotrebovanejšie telo. Momentálne má Nadal 22 titulov, Djoković 21 a Federer 20.

Djoković môže teoreticky dobehnúť Nadala už o necelé dva mesiace na US Open, no to by ho najskôr do USA museli pustiť.

Konečne mal podporu divákov

Djoković prišiel na tlačovku po finálovom víťazstve nad Nickom Kyrgiosom 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (3) v takej dobrej nálade, že povedal organizátorom, aby vyhradený 15-minútový čas na otázky v angličtine pokojne predĺžili.

Tešil sa z prvého grandslamového titulu po roku aj z toho, že diváci pred mečbalom kričali: „Nole, Nole.“ Pri predošlých wimbledonských finále publikum vždy držalo palce jeho súperovi. Teraz bola veľká časť publika na jeho strane.

Pred troma rokmi bola vo finále podpora pre Federera taká výrazná, že si Djoković pripravil pomôcku, aby sa v neprajnom prostredí cítil lepšie. „Keď kričali ‚Roger, Roger‘, predstavoval som si, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Tenis

Wimbledon

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie