Denník N

Slafgoalsky a Slafcontentsky. V Montreale zisťujú, aký marketingový potenciál draftovali

Juraj Slafkovský medzi montrealskými novinármi. Foto - TASR/AP
Juraj Slafkovský medzi montrealskými novinármi. Foto – TASR/AP

Keď sa pred draftom Montreal rozhodoval medzi Shaneom Wrightom a Jurajom Slafkovským, rozšírený názor bol, že si vyberú Wrighta jednoducho preto, že je Kanaďan. Povedali nám to počas majstrovstiev sveta v hokeji Vladimír Vůjtek, Branislav Rapáč aj Juraj Mikúš.

Logika za tým bola taká, že miestny hráč sa dá aj ľahšie marketingovo predať. Vo všeobecnosti platí, že národnosť v športe predáva. Fanúšikovia sa radi identifikujú s krajanmi.

Lenže nie je to jediný atribút a v Montreale teraz zisťujú, že Slafkovský je aj marketingovou výhrou. Podobne ako Peter Sagan má aj Slafkovský dar hovoriť vtipne a produkovať jednovetné hlášky, ktoré sa môžu stať virálnymi.

Slovenskí fanúšikovia to spoznali už počas olympiády, keď povedal, že prvý gól v zápase o bronz strelil „z bufetu“.

Počas NHL Combine prvý raz pobavil zámorských novinárov, keď sa ho pýtali na to, že na rozdiel od Wrighta nebol s vedením Montrealu na stejku. „Nebol som na večeri, ale myslím si, že rozhovor, ktorý sme mali, možno chutil ešte lepšie.“

Slafkovský sa vo štvrtok stal draftovou jednotkou a Montreal ho teraz vo veľkom aj propaguje. Kým z niektorých mladých športovcov treba odpovede ťahať, pri Slafkovskom zisťujú, že im zaujímavý obsah vyrába samotný hráč vďaka svojej osobnosti.

Ananás na pizzu? Dopekla, nie!

Slovenským internetom sa už šírila jeho vtipná odpoveď generálnemu manažérovi Montrealu Kentovi Hughesovi, ktorý sa ho opýtal, ako si vo fínskom Turku varil, keďže nebýval v hoteli a ani so sebou nemal rodičov.

„Na sporáku,“ povedal Slafkovský.

Takýchto momentov bolo v posledných dňoch hneď niekoľko. Slovenského hokejistu sa napríklad opýtali, čo hovorí na prezývku „Slafgoalsky“. Odpovedal: „Páči sa mi. Akurát

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Juraj Slafkovský

NHL

NHL Draft

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie