Denník N

Na smerácke oslavy zvrchovanosti na Kysuciach nechce ísť SĽUK ani Peter Bič

Juraj Blanár a Robert Fico zapaľujú vatru zvrchovanosti v Starej Bystrici v roku 2017. Zdroj - TASR
Juraj Blanár a Robert Fico zapaľujú vatru zvrchovanosti v Starej Bystrici v roku 2017. Zdroj – TASR

Gyimesi bol pripravený diskutovať s Blahom, rešpektuje však rozhodnutie OĽaNO nepodieľať sa na akcii, ktorú v Starej Bystrici organizuje starosta a poslanec Ján Podmanický.

Smer sľuboval na Kysuciach oslavy slovenskej zvrchovanosti s pestrým programom. Napokon Kysučania zostanú v sobotu bez niekoľkých známych mien, umelci a niektorí politici totiž tvrdia, že svoje meno nechcú spájať s touto politickou stranou. Platí to pre ľudí z populárnej kultúry (Peter Bič Project), ľudového umenia (SĽUK), ale aj pre dvoch zástupcov vládneho hnutia OĽaNO (Erika Jurinová a György Gyimesi).

Osemnásty ročník akcie Oslavy zvrchovanosti sa bude konať 16. júla v Starej Bystrici, organizátorom je starosta obce Ján Podmanický, ktorý je aj poslancom Národnej rady (klub Smeru). Akciu sponzoruje strana Smer a vystúpi na nej aj poslanec Ľuboš Blaha.

Akcia s pestrým programom prichádza len štyri mesiace pred komunálnymi a župnými voľbami a finančnú podporu získala aj od žilinskej župy. Tú vedie od roku 2017 Erika Jurinová, členka predsedníctva OĽaNO. Politici z vládnej strany aj umelci tvrdia, že netušili, že oslavy budú pod hlavičkou Smeru.

Riaditeľ SĽUK-u: Na také akcie by som v živote nešiel

Riaditeľ SĽUK-u Juraj Hamar opisuje, ako mu začali v nedeľu písať jeho šokovaní kamaráti.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

OĽaNO

Smer

Slovensko

Teraz najčítanejšie