Denník N

Budete platiť parkovanie v centre Bratislavy alebo pôjdete na električku cez trčiace roxorové tyče a rozbitý chodník?

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Nové záchytné parkoviská v Bratislave sú momentálne prázdne, či ich budú ľudia využívať alebo radšej platiť za parkovanie v centre, sa uvidí pravdepodobne až na jeseň.

Bratislava má od stredy tri nové záchytné parkoviská, jedno v Rači a dve v Petržalke. V stredu ich na tlačovej besede predstavili primátor Matúš Vallo, viceprimátorka Tatiana Kratochvílová, splnomocnenec primátora pre parkovaciu politiku Peter Herceg a starosta Rače Michal Drotován. Ich účelom je poskytnúť ľuďom dochádzajúcim do Bratislavy bezpečné miesto na parkovanie a ľahký prestup na linky MHD.

Vallo neočakáva, že „tieto parkoviská budú zo dňa na deň zaplnené“. Je však podľa neho dôležité byť pripravení. „Keďže chceme PAAS (nová parkovacia politika – pozn. red.) rozširovať do ďalších častí mesta, počítame s tým, že dopyt po záchytných parkoviskách sa zvýši a budú využívané. Preto rozširujeme aj sieť záchytných parkovísk priamo v meste,“ vysvetlil primátor.

Či je o ne záujem, sa uvidí najskôr na jeseň po letných prázdninách. Na novom račianskom parkovisku však vidieť, že bolo zriadené narýchlo a bez ohľadu na detaily, ktoré by šoférom a šoférkam spríjemnili jeho používanie.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Matúš Vallo

Parkovanie v Bratislave

Slovensko

Teraz najčítanejšie