Denník N

300 slov z Tour: Zákruty vidí ako Messi prihrávky. Na Alpe d’Huez prišiel ako prvý aj vďaka nebezpečnej jazde

Britský cyklista Thomas Pidcock triumfoval v 12. etape. Foto - TASR/AP/Thibault Camus
Britský cyklista Thomas Pidcock triumfoval v 12. etape. Foto – TASR/AP/Thibault Camus

„Je krásne sledovať sebavedomého zjazdára… Ale aj tak vám zostane srdce až v ústach!“ reagoval po mimoriadne rýchlom a nebezpečnom zjazde Thomasa Pidcocka Eurosport.

22-ročný Brit vyhral 12. etapu Tour de France, ktorá finišovala na slávnom Alpe d’Huez. Pre Pidcocka ide o najväčší úspech v kariére. Stal sa aj najmladším pretekárom (22) v histórii, ktorý zvíťazil na ikonickom kopci.

Pre Grand Tour je Pidcockovo víťazstvo výbornou reklamou, pretože je ešte o rok mladší ako dvojnásobný víťaz Tadej Pogačar a etapovým víťazstvom zároveň potvrdil, že patrí k nastupujúcej generácii elitných jazdov.

„Myslím, že mi dochádzajú slová z toho, čo sme práve videli,“ čudoval sa bývalý cyklista a expert Bradley Wiggins po Pidcockovej jazde, „pred štyrmi rokmi sme videli vyhrávať Gerainta Thomasa (taktiež Brit – pozn. red.) a teraz sledujeme Toma Pidcocka, ktorý má 22 rokov, je olympijským šampiónom, majstrom sveta v cyklokrose. Je to úžasné.“

Mladý jazdec v náročnej etape ukázal, že z neho rastie elitný vrchár. Diváci si však budú po štvrtku pamätať predovšetkým jeho sebavedomé,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Peter Sagan

Súhrn Tour de France

Tour de France

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie