Denník N

Priezvisko Trumpová nepotrebujem, celý svet vie, kto je Ivana. Exmanžela nepotopila ani v kampani

Ivana Trumpová na snímke z roku 2018. Foto - TASR/AP
Ivana Trumpová na snímke z roku 2018. Foto – TASR/AP

Po žiarivom živote uprostred luxusu zomrela Ivana Trumpová sama vo svojom byte. Príčinu teraz zisťujú patológovia.

Zatiaľ sa nevie, kto z jej newyorského bytu vo štvrtok popoludní tamojšieho času privolal políciu. Isté je len to, že záchranári po príchode na miesto zistili, že Ivana Trumpová už nedýcha.

„Na miesto prišla záchranná služba a na mieste konštatovala smrť,“ oznámila newyorská polícia. Upresnila, že policajti po telefonáte na tiesňovú linku našli bezvládnu ženu okolo 12.40. „Nezdá sa, že by šlo o trestný čin. Príčinu smrti určí súdny lekár,“ dodala.

Prvá manželka bývalého prezidenta Donalda Trumpa a matka jeho troch najstarších detí mala 73 rokov. Verejnosť nemala informácie o tom, že by bola chorá, a médiá s odkazom na zdroje oboznámené s vyšetrovaním spomínajú, že jej smrť mohla byť tragickou nehodou.

Podľa denníka New York Times a BBC zrejme spadla zo schodov, pretože ju polícia našla ležať pod schodiskom vo vnútri jej bytu na Upper East Side.

Donald jej zmenil život

O kedysi energickej žene, preslávenej nekonformným vzhľadom, sa v posledných rokoch hovorilo v súvislosti s verejnými faux pas, napríklad keď ju fotografi zachytili, ako v reštaurácii spí nad špagetami.

Jej posledný, štvrtý manžel Rossano Rubicondi zomrel vlani na rakovinu kože vo veku iba 49 rokov. Pre časopis People vtedy Trumpová povedala, že ju manželov odchod zdrvil. Tvorili nepravdepodobný pár a mali divoký vzťah, po roku manželstva sa rozviedli, ale potom sa k sebe znova vrátili. Americká verejnosť ich spolu chvíľu mohla sledovať v tanečnej šou Star Dance.

Ale najdôležitejším manželom Ivany Trumpovej a mužom, ktorý jej zásadne zmenil život, bol Donald Trump.

Stretla ho ako modelka v roku 1976 na obede v reštaurácii v New Yorku. Ivana bola vtedy vydatá za rakúskeho inštruktora, ktorý jej pomohol získať občianstvo a emigrovať do Kanady. Vzali sa o rok neskôr a ich svadbu v roku 1977 už sledovali bulvárne médiá, ktoré o tri deti a pätnásť rokov neskôr ešte ochotnejšie sledovali ich dramatický rozvod.

Trump tiež na svojej vlastnej

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Donald Trump

Svet

Teraz najčítanejšie