Denník N

300 slov z Tour: Saganov špeciálny deň, z 200 etáp bol v prvej trojke 46-krát, tímový dres nosil len 19 dní

Tour de France pokračuje v mimoriadne svižnom tempe a udržuje si prívlastok najrýchlejšej v histórii. Aj stredajšiu 17. etapu zvládli cyklisti nečakane rýchlo a do cieľa prišli skôr, ako organizátori predpokladali.

Ešte viac ako tempo etapy však prekvapil scenár, akým sa odohrávala, respektíve to, kto bol jej režisérom – zostava UAE Emirates.

Tím zo Spojených arabských emirátov by síce za štandardných okolností mal útočiť najviac, veď jeho lídrom je druhý Tadej Pogačar, ktorý by rád Tour vyhral, situácia v tíme však má od štandardu poriadne ďaleko.

Už dávnejšie prišiel Pogačar pre covid o dvoch pomocníkov a ďalší dvaja sa v stredu neobjavili na štarte. Kľúčových vrchárov Rafala Majku a Marka Solera vyradili zdravotné problémy, ktoré trápia aj ďalšieho člena tímu Marca Hirschiho. Ten síce zostáva v pretekoch, no ako pomocník je nepoužiteľný.

Pogačarovi tak reálne zostali už len dvaja domestici a v stredu sa čakalo, že v snahe o aktívne preteky zostane osamotený. Brandon McNulty a Mikkel Bjerg však previedli

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Cyklistika

Peter Sagan

Súhrn Tour de France

Tour de France

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie