Denník N

Ako predaj Polikliniky Tehelná odštartoval predvolebný boj v bratislavskom Novom Meste

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Starosta Nového Mesta spustil proti predaju budovy polikliniky petíciu, jeho vyzývateľ bol rokovať na ministerstve hospodárstva.

V blízkosti ministerstva obrany, len pár krokov od ošarpanej vojenskej budovy Hviezda, známej ako „Kukurica“, sa nachádza tehlovo červená budova Polikliniky Tehelná. Už na prvý pohľad ide o zanedbanú budovu, ktorá potrebuje značnú rekonštrukciu a úpravu fasády – okrem toho, že tu padajú obkladačky, už musia budovu podopierať dočasné kovové konštrukcie.

V budove je aj napriek schátranému stavu rušno – okrem všeobecných lekárov a pediatrov tam majú svoje špecializované ambulancie aj alergiológovia, urológovia či psychiatri.

Budovu postavili v roku 1986 ako súčasť Ústavu národného zdravia mesta Bratislavy, vlastní ju štát. Aj napriek tomu, že je viditeľne zanedbaná, veľké rekonštrukcie na budove neprebehli a štát ju chce predať.

Spoločnosť MH Manažment, nástupnícka organizácia po zaniknutom Fonde národného majetku SR, predáva budovu polikliniky spolu s príslušnými pozemkami.

Na kúpu budovy nemá peniaze nielen mestská časť Nové Mesto, ale ani bratislavská župa. Záujem neprejavilo ani ministerstvo zdravotníctva.

Vyvolávacia cena je podľa znaleckého posudku takmer 15 miliónov eur, čo si zo svojho rozpočtu nemôže dovoliť ani bratislavská župa, ani mestská časť.

„Je nezmysel vôbec diskutovať o kúpe zo strany mestskej časti.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Komunálne a župné voľby 2022

Slovensko

Teraz najčítanejšie