Denník N

Starosta Chren: Ružinovu hrozí, že príde o tritisíc parkovacích miest

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Vyzbierať 10 000 podpisov v samotnom Ružinove je takmer nemožné. A zbierať podpisy po celom Slovensku by pre Tím Ružinov asi nemalo zmysel, vysvetľuje starosta bratislavského Ružinova, prečo si na voľby zapožičal politickú stranu.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Nikdy sme nepopierali, že Martin bol pred 20 rokmi, keď tie fotky vznikli, futbalový chuligán, chalan zo sídliska, ktorý urobil vec, ktorú treba odsúdiť. Druhá šanca bola v jeho prípade správnym rozhodnutím, hovorí starosta Ružinova o vicestarostovi Martinovi Patoprstom, ktorý ako mladý spolu s kamarátmi hajloval vo vani.

V rozhovore hovorí aj o tom:

  • ako bude fungovať zapožičaná strana Tím Ružinov,
  • prečo sa v komunálnych voľbách nepostaví primátorovi Matúšovi Vallovi,
  • aké ďalšie zóny regulovaného parkovania v Ružinove pribudnú,
  • kedy z Ružinova zmizne skelet nákupného centra, známy ako „Hirošima“,
  • ako by sa mohol vyriešiť spor mesta a ministerstva kultúry v prípade električky popred SND.

V komunálnych voľbách budete znovu kandidovať za starostu Ružinova, tentoraz však idete do boja s politickou stranou Tím Ružinov. Nejde o vašu stranu, len o premenovanú stranu Mladá Petržalka, ktorú ste si požičali od dlhoročného komunálneho politika Olivera Kríža. Prečo?

Nie je to v zásade nič nové. Ako Tím Ružinov sme kandidovali už pred štyrmi rokmi.

Ale nebola to politická strana.

Bolo to neformálne združenie. Keď som sa pred piatimi rokmi rozhodoval, že budem kandidovať na starostu, najprv som začal oslovovať ľudí, o ktorých som vedel, že sú v Ružinove aktívni, robia aktivity pre komunitu, svoje okolie, pre Ružinov. Začal som ich presviedčať, aby išli kandidovať na poslancov. Tak nejak vznikol Tím Ružinov a musím povedať, že som s týmto prístupom spokojný. Ukázalo sa, že vďaka tomu boli zvolení mnohí ľudia, ktorí nekandidovali pre osobné ambície, ale pretože chcú niečo zmeniť. Jediné, čo sa teraz zmenilo aj po skúsenosti spred 4 rokov, je, že sme uvideli, že značka má výtlak a pomáha kandidátom, aby boli zvolení. Tak sme využili spôsob, akým si aj my môžeme značkou pomôcť.

Tím Ružinov nie je a nebude klasická politická strana. Požičali sme si nástroj, aby sme sa mohli predstaviť pod jednou značkou, ktorá zjednotí našich kandidátov. Inak by museli ísť inak ako nezávislí. Takto sme dali na vedomie voličom, kto sú tí ľudia z nášho tímu, ktorých môžu krúžkovať.

Video: Starosta Chren: Ružinovu hrozí, že príde o tritisíc parkovacích miest
(autorky: Martina Koník, Lucia Osvaldová)

Je to také zvláštne požičať si politickú stranu na určité obdobie. Prečo ste podobne ako napríklad primátor Vallo nešli do ulíc a nevyzbierali ste si podpisy pre vlastnú stranu?

Pretože vyzbierať

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislava

Doprava v Bratislave

Komunálne a župné voľby 2022

Rozhovory

V redakcii

  • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
  • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
  • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
  • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

Slovensko

Teraz najčítanejšie