Denník N

Klopp videl novú hviezdu, hrala však proti nemu. Sledovali sme prípravu Liverpoolu v Rakúsku

Liverpool FC prišiel do Rakúska. Neúspešný finalista Ligy majstrov hral iba približne tristo kilometrov od Bratislavy. Do Red Bull Areny v Salzburgu sa na to prišlo pozrieť viac ako 30-tisíc ľudí, štadión bol vypredaný. Boli medzi nimi aj Slováci a Česi, ktorí sa pohybovali v okolí štadióna najmä v dresoch Liverpoolu.

Keď sa zápas skončil, niekoľko mladých fanúšikov preskočilo reklamné panely a rozbehli sa k stredovému kruhu, kde práve stáli Virgil van Dijk, Mohamed Salah a ďalšie hviezdy. Naháňali ich usporiadatelia a nikto z nich vytúžený dres nezískal.

Diváci však najskôr videli základnú zostavu bez veľkých hviezd. Bol v nej iba skúsený kapitán James Milner, guinejský záložník Naby Keita (bývalý hráč Salzburgu), ale aj Darwin Núñez, útočník, ktorý sa za 85 miliónov libier stal rekordnou posilou. Dopĺňali ich Harvey Elliott či stopéri Joe Gomez a Ibrahima Konaté.

V prípade Liverpoolu išlo o záver sústredenia v rakúskom Saalfeldene. Hráči tam cestovali pár dní po víťazstve nad RB Lipsko (5:0).

Letnú prípravu začali ázijským turné, v Thajsku nastúpili proti Manchestru United a v Singapure proti Crystalu Palace. Zápas so Salzburgom bol posledným testom pre manažéra Jürgena Kloppa pred sobotňajším duelom Community Shield s Manchestrom City.

Futbalisti Liverpoolu v Rakúsku najmä získavali kondíciu, venovali sa taktike a zároveň aj bicyklovaniu v miestnych lesoch. Brankár Alisson Becker, ktorý by sa mal čoskoro vrátiť na ihrisko po zranení, zase v rybníku pri hoteli chytal ryby.

Talenty Salzburgu

Klopp nechal väčšinu opôr iba na lavičke. Na ihrisku to však nevyzeralo tak, že by Salzburg zápas poňal ako prípravu. Rakúsky majster už má za sebou štart domácej bundesligy, na čo na tlačovej konferencii poukázal aj Klopp. S loptou bol rýchly a hrozil najmä z protiútokov. Klopp viditeľne nebol nadšený z niektorých tvrdých zákrokov. Salzburgu išlo najmä o prestíž.

Napokon ju získal, keď

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Premier League

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie