Denník N

Z OĽaNO odchádza poslanec Krúpa a vstupuje do klubu SaS

Poslanec OĽaNO Juraj Krúpa. Foto N - Tomáš Benedikovič
Poslanec OĽaNO Juraj Krúpa. Foto N – Tomáš Benedikovič

Na najtesnejšiu väčšinu by OĽaNO a Sme rodina museli získať nielen tarabovcov, ale aj poslanca Čepčeka.

Dva mesiace po hlasovaní OĽaNO a Sme rodina s fašistami o rodinnom balíčku odchádza z najväčšieho parlamentného klubu poslanec Juraj Krúpa. Ten ako jediný z hnutia Igora Matoviča nepodporil hlasovanie o balíčku.

Krúpa na ďalší deň vstúpil do poslaneckého klubu SaS. Vysvetlil to tým, že OĽaNO sa premenilo z protikorupčného na ultrakonzervatívne hnutie, ktoré bojuje proti liberalizmu. Svoj odchod vysvetlil premiérovi Eduardovi Hegerovi. „Neodchádzam s krvavými očami, alebo s nenávisťou,“ povedal.

Podľa Richarda Sulíka sa Krúpa stáva tímlídrom SaS pre obranu. Predseda SaS ho oslovil potom, keď Krúpa ako jediný z OĽaNO nehlasoval za Matovičov balíček po jeho vetovaní prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

Hoci ide len o jedného poslanca, šancu koalície vládnuť až do riadnych volieb bez SaS to môže ešte viac skomplikovať. Rozloženie hlasov v parlamente medzi koalíciu a opozíciu by bolo veľmi tesné.

Krúpa je predsedom parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť. Je to oblasť, na ktorú sa špecializuje len málo politikov OĽaNO. Juraj Krúpa je bezpečnostný analytik, ktorý

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Slovensko

Teraz najčítanejšie