Denník N

Čo spája Hradnú vináreň s Borguľovcami? Adresy aj ľudia

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Národná rada vyberala nájomcu priestorov Hradnej vinárne na dva razy, súťaž preverí Úrad pre verejné obstarávanie. Poslanec Sme rodina tvrdí, že sa hľadá senzácia tam, kde žiadna nie je.

Úrad pre verejné obstarávanie preverí, ako Kancelária Národnej rady vyberala nového nájomcu priestorov Hradnej vinárne. Úrad sa začal o súťaž o lukratívny priestor v areáli Bratislavského hradu zaujímať na základe novinárskych otázok.

„Môžem potvrdiť, že úrad sa danou vecou zaoberá, u verejného obstarávateľa sa pýtal na informácie, ktoré sú potrebné pre ďalší postup úradu vo veci,“ potvrdila hovorkyňa Jana Zvončeková. Kancelária Národnej rady sľubuje, že úradu požadované informácie poskytne v stanovenej lehote.

Na spornú súťaž upozornili ako prvé Hospodárske noviny.

Víťaz sídli u brata Martina Borguľu zo Sme rodina

Národná rada, ktorú vedie Boris Kollár zo Sme rodina, hľadala nového nájomcu priestorov reštaurácie na dvakrát. V roku 2020 a následne o rok neskôr. Oba prípady vyvolávajú pochybnosti o priebehu súťaže.

Kanceláriu Národnej rady SR vedie Daniel Guspan, ktorý sa stal jej šéfom ešte počas jednofarebnej vlády Smeru v roku 2012, keď bol predsedom parlamentu Pavol Paška. Následne

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie