Denník N

Komentátori Denníka N: Rúca sa predstava, že sa podarí uťapkať menšinovú vládu

Matúš Kostolný a Oliver Brunovský. Foto N - Tomáš Benedikovič
Matúš Kostolný a Oliver Brunovský. Foto N – Tomáš Benedikovič

O najdôležitejších udalostiach týždňa hovoria šéfredaktor Denníka N Matúš Kostolný a editor Denníka E Oliver Brunovský.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Koncom tohto týždňa oznámil odchod z klubu OĽaNO a prestup do klubu SaS poslanec Juraj Krúpa. Mení to zásadnejšie pomery či pozíciu strán v súčasnej vládnej kríze?

Kostolný: Ja si myslím, že mení. Za dva mesiace krízy – ak rátame, že sa začala prijatím rodinného balíčka Igora Matoviča a potom hlavne prelomením veta prezidentky – to je podľa mňa zlomový moment. Z dvoch dôvodov: jeden je čisto matematický. Boris Kollár, Igor Matovič aj Eduard Heger posledný mesiac venovali dosť veľa energie tomu, že počítali, či by vedeli vládnuť aj bez SaS. Aj verejne hovoria, že boli ochotní urobiť dosť pre to, aby zostavili menšinovú vládu s podporou rôznych poslancov.

Tvrdých kresťanov“.

Kostolný: Odchod Juraja Krúpu im to nabúrava, pretože zrazu sú čísla ešte komplikovanejšie a takáto vláda by bola ešte krehkejšia.

No technicky ide len o jedného poslanca. Je to až taký rozdiel?

Kostolný: Je to zásadný rozdiel, lebo oni naozaj

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Igor Matovič

OĽaNO

Richard Sulík

SaS

V redakcii

  • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
  • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
  • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
  • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

Slovensko

Teraz najčítanejšie