Denník N

Ronaldovo zotrvanie v Manchestri United komplikuje Messi (+ prehľad prestupov za posledný týždeň)

Futbalista Manchestru United Cristiano Ronaldo. Foto - TASR/AP
Futbalista Manchestru United Cristiano Ronaldo. Foto – TASR/AP

Manchester United môže svoje predsezónne turné zhodnotiť aj takto: šesť zápasov, tri víťazstvá, dve remízy, jedna prehra a jeden veľký problém – Cristiano Ronaldo.

37-ročný Portugalčan necestoval s klubom do Thajska a Austrálie pre údajné rodinné dôvody, k tímu sa pripojil až v poslednom prípravnom zápase na domácom ihrisku proti španielskemu klubu Rayo Vallecano, ktorý sa skončil 1:1.

Ronaldo však odohral iba polovicu zápasu a podľa viacerých médií opustil štadión, skôr ako sa skončil samotný zápas. Nikto nevie, či mu to nový tréner Erik ten Hag vôbec dovolil.

Ak zohľadníme momentálny vzťah Ronalda k United, nejde o prekvapivý moment. Seriózne zdroje sa už dlhšie zhodujú, že portugalský útočník chce odísť a robí všetko pre to, aby klub čo najskôr opustil.

Minulý týždeň Ronaldo dorazil do tréningového centra Manchestru United spolu s agentom Jorgem Mendesom, kde spoločne zopakovali túžbu odísť.

Ronaldo chce, aby ho klub buď uvoľnil zo zmluvy, alebo predal. Zmluva má platnosť až do budúceho roka a klub má na situáciu úplne iný názor. „Cristiano nie je na predaj. Je v našich plánoch a chceme spolu uspieť. S Cristianom túto sezónu počítame a tešíme sa na spoluprácu s ním,“ uviedol na nedávnej na tlačovke ten Hag.

Predovšetkým novinári z Anglicka sú vzhľadom na zdroje blízke klubu presvedčení, že portugalský útočník chce odísť, aby mohol hrať v

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

futbalové prestupy

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie