Denník N

Posledná šanca Igora Matoviča

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Hrať v takejto situácii vabank je prejavom šialenstva alebo straty zdravého úsudku.

Politické leto 2022 možno vojde do histórie ako leto, keď Igor Matovič vrátil Slovensko naspäť do rúk mafie. Bol by to nevídaný dejinný okamih. Človek, ktorý túto krajinu pred dvoma rokmi vyrval nečakaným volebným výsledkom z oligarchických pazúrov smeráckej biznisrakoviny, ju do nich s pompéznym úškľabkom na tvári opäť dobrovoľne vkladá. Pretože takto a jedine takto bude musieť história čítať rozhodnutie Igora Matoviča uprednostniť svoje osobné ambície na poste ministra financií pred možnosťou nechať po ôsmich rokoch dovládnuť prvú neficovskú vládu.

Karty totiž nikdy neboli rozdané jednoznačnejšie ako práve teraz. Čierny Peter skrátka ostal v rukách Igora Matoviča a nie je to výsledok hráčskej náhody. Matovič vytrvalo a dlhodobo pracoval na tom, aby sa stal hlavnou príčinou nemožnosti pokračovať ďalej v takomto zložení. Určite to vidia aj ostatné koaličné strany. Musia to vidieť, keď to už vidí aj Krúpa, ktorého schopnosť vydržať hrýzť si do jazyka so zelenou páskou cez oči hraničí s ranokresťanským sebatrýznením.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dnes píše

Texty múdrych ľudí, ktorých redakcia poprosila, aby pravidelne písali o tom, čo práve teraz považujú za dôležité, spôsobom, ktorý sa im zdá práve teraz najvhodnejší.

Igor Matovič

Komentáre

Teraz najčítanejšie