Denník N

Kde sledovať futbal: Pre Premier League vznikol nový kanál, neponúkajú ho však všetci operátori

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Nová sezóna európskych futbalových súťaží sa začína už v piatok večer, na programe je otvárací zápas nemeckej bundesligy, francúzskej Ligue 1 a takisto anglickej Premier League, ktorá odštartuje duelom Crystal Palace – Arsenal.

Španielska La Liga a talianska Serie A sa rozbehnú o týždeň neskôr.

Pri Premier League sa televízny divák na Slovensku musí pripraviť na zmenu, zápasy najvyššej anglickej súťaže si v novej sezóne nepozrie na stanici, na ktorú bol zvyknutý v uplynulých rokoch.

Premier League sa po novom presunie na CANAL+ Sport, za ktorým stojí spoločnosť CANAL+ prevádzkujúca televízne platformy Skylink a freeSAT.

Vo štvrtok večer sa na poslednú chvíľu skompletizovala dohoda, ktorá znamená, že novú športovú stanicu budú mať k dispozícii aj klienti využívajúci Slovak Telekom, DIGI Slovakia a T-Mobile Česká republika.

Samostatne aj v balíku

Športový kanál začne vysielať v piatok 5. augusta, prostredníctvom platformy Skylink a freeSAT sa k nemu dostanú diváci buď na satelite Astra 23,5°E, alebo pomocou internetovej služby Skylink Live TV.  Tá ponúkne všetkých 380 zápasov v sezóne Premier League.

Internetová služba Skylink Live TV nie je viazaná na vysielateľa, stačí si stiahnuť aplikáciu do Smart TV, prípadne do notebooku, mobilu či tabletu. Aplikácia je spoplatnená.

Vysielateľ umožňuje prístup k stanici CANAL+ Sport aj samostatne, cena je

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bundesliga

Futbal

La Liga

Liga majstrov

Ligue 1

Premier League

Serie A

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie