Denník N

Podivný vzťah Mareka Rodáka a Fulhamu FC

Marek Rodák v drese Fulhamu. Foto - TASR/AP
Marek Rodák v drese Fulhamu. Foto – TASR/AP

Fulham sa do Premier League vracia sobotňajším zápasom proti Liverpoolu, začína sa o 13:30.

Zdá sa to už ako zlý vtip.

Marek Rodák bol jednou z ústredných postáv Fulhamu FC trénera Scotta Parkera, ktorý v sezóne 2019/2020 oslavovala postup do Premier League. Jeden z najväčších slovenských brankárskych talentov tohto tisícročia, ktorý od roku 2020 pozbieral 16 reprezentačných štartov, bol pripravený v najlepšej lige na svete zahviezdiť. Rovnako ako jeho krajan Martin Dúbravka v Newcastle United.

Len tri dni pred otváracím zápasom sezóny proti Arsenalu však do klubu prekvapujúco prišiel brankár Paríža Saint-Germain Alphonse Areola, ktorý zmeškal len prvý a posledný zápas, ináč sezónu smerujúcu k zostupu odchytal celú.

„Bol som sklamaný, pretože po postupe som dúfal, že budem hrať. Myslel som si, že si to zaslúžim, že dostanem príležitosť dokázať, že na to mám. A to sa nestalo,“ hovoril Rodák minulý rok v rozhovore.

Areola odišiel, naposledy sedel na lavičke West Hamu, ktorého trvalou súčasťou sa stal toto leto. Rodák zostal, klub nesklamal, po pár kolách v minulej sezóne vytlačil z brány Paula Gazzanigu a pod novým trénerom Marcom Silvom odchytal ďalší postup. Tentokrát bol dôležitou časťou azda najdominantnejšieho tímu Championship ostatnej dekády. Fulham dal 106 gólov, dostal 43 a získal 90 bodov.

Nováčik v Premier League pred novou sezónou posilňoval tím, ale navonok nič nenasvedčovalo tomu, že by sa to malo týkať aj brankárskeho postu. Týždeň pred úvodným zápasom proti Liverpoolu však Fulham oznámil

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Premier League

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie