Denník N

Nečakajte, že Putin zomrie alebo ho zničia sankcie, hovorí ukrajinský exprezident Kučma

Ruský prezident Vladimir Putin sa prihovára na námornej prehliadke. Foto - TASR/AP
Ruský prezident Vladimir Putin sa prihovára na námornej prehliadke. Foto – TASR/AP

Ukrajinský exprezident Leonid Kučma vylučuje, že by Putin zaútočil strategickou jadrovou zbraňou na členskú krajinu NATO. Útočí iba na slabších, povedal pre BBC.

Kedysi sa fotil s iPhonom, navštívil Sillicon Valley a bol považovaný za umierneného ruského politika, s ktorým vie Západ v pohode nájsť spoločnú reč.

Posledné mesiace však bývalý ruský prezident a premiér Dmitrij Medvedev vyvoláva pozornosť radikálnymi a provokatívnymi príspevkami na sociálnych sieťach.

Veľký rozruch vyvolali v posledných dňoch najmä príspevky, ktoré sa objavili na jeho účte VKontakte. Hoci tam nevydržali viac ako desať minút, svojou agresivitou okamžite zaujali ruských opozičných politikov aj médiá.

V statuse zástupcu šéfa ruskej Bezpečnostnej rady bol Kazachstan označený za „neexistujúci štát” a Gruzínsko podľa neho „vôbec neexistovalo” pred vstupom do Sovietskeho zväzu.

Medvedev: Napadli ma hekeri

„Po oslobodení Kyjeva a všetkých území Maloruska od bánd nacionalistov, ktoré hlásajú nimi vymyslenú ukrajinskosť, sa Rus opäť stane jednotnou, mocnou a neporaziteľnou, ako tomu bolo pred tisíc rokmi v časoch staroruského štátu. Potom sa pod jednotnou rukou Moskvy, na čele so slovanským národom, vydáme na ďalšiu kampaň za obnovenie hraníc našej vlasti, ktoré, ako viete, sa nikde nekončia,“ písalo

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Vojna na Ukrajine

Svet

Teraz najčítanejšie