Denník N

Euroligy: Sme zúfalí, dáme tam Ronalda. Najbolestivejšia pre United bola povedomosť tej situácie

Erik ten Hag vie, že to nebude mať jednoduché. Foto - TASR/AP
Erik ten Hag vie, že to nebude mať jednoduché. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

v Euroligách sa dočítate aj:

  • že v Manchestri United (zatiaľ) nič nové,
  • ako Bayern Mníchov a Borussia Dortmund nahradili svoje ofenzívne hviezdy či
  • ako sa Lionel Messi prebudil a PSG ukazuje novú tvár.

Autorom prvého bodu je Lukáš Vráblik, zvyšných Zoran Boškovič.


Anglicko: Ten Haga čaká poriadne veľa práce

Erik ten Hag dostal Ajax Amsterdam do semifinále Ligy majstrov. V Manchestri United ho však čaká možno ešte náročnejšia úloha: priviesť pravidelne zlyhávajúci veľkoklub späť na vrchol.

V prvom ostrom zápase United zase zlyhal. V úvode novej sezóny Premier League doma prehral s Brightonom 1:2, pričom hostia boli lepším tímom. Nemec Pascal Gross strelil v priebehu desiatich minút v prvom polčase dva góly a United sa potom poriadne trápil. Po prestávke dokázal už iba znížiť, Alexis Mac Allister si dal vlastný gól.

Ten Hag nemohol byť spokojný. Po zápase na tlačovej konferencii priznal, že ho čaká poriadne veľa práce („hell of a job“). Do United prišiel, aby radikálne zmenil štýl hry, ale to sa zrejme tak rýchlo dať nebude.

Tímu napríklad vôbec nefungoval pressing, čo bolo aj v posledných rokoch pomerne častým problémom. Podľa ten Haga bolo dôvodom aj to, že Brighton sa nesnažil o rozohrávku zozadu, ktorá sa od neho očakávala.

„Musíme tvrdo pracovať, zanalyzovať si to a posunúť sa dopredu. Dnes sme mali dobrý začiatok, ale potom naša sebadôvera padla o úroveň nižšie a spravili sme chyby, ktoré súper potrestal. Ale súper bol dobrý, a keď robíte chyby, príde trest,“ povedal ten Hag. Ten hovoril okrem iného aj o tom, že tím trpí po mentálnej stránke. Nevydarená sezóna sa podpísala na psychike hráčov. „Viem, že zlepšenie nepríde cez noc,“ dodal.

Ten Hagovi chýbal Anthony Martial a v základnej zostave sa rozhodol pre zaradenie Christiana Eriksena na post falošnej deviatky. Na lavičke zostal Cristiano Ronaldo. Ten Hag to odôvodnil tým, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bundesliga

Euroligy

Futbal

Ligue 1

Premier League

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie