Denník N

Pavol Regenda. Nebol draftovaný, hral za Michalovce a teraz má zmluvu s Anaheimom (rozhovor)

Regenda po návrate z Pekingu. Foto - TASR/Jakub Kotian
Regenda po návrate z Pekingu. Foto – TASR/Jakub Kotian

22-ročnému Pavlovi Regendovi sa uplynulá sezóna mimoriadne vydarila. Výkony v drese extraligových Michaloviec mu pomohli k miestenke na olympijských hrách v Pekingu a neskôr aj na svetovom šampionáte vo Fínsku. Tam sa stal dokonca najúspešnejším strelcom slovenského tímu.

A hoci ho nikdy nedraftoval klub NHL, v druhej polovici sezóny si ho vďaka výkonom na bronzovej olympiáde začali všímať a napokon podpísal dvojročnú dvojcestnú zmluvu s Anaheimom.

V septembri v kempe zabojuje o miesto v prvom tíme. Ak by bol úspešný, stal by sa len siedmym Slovákom, ktorý si zahrá v NHL rok po tom, ako hral v slovenskej extralige.

Pavol Regenda v rozhovore hovorí aj o:

  • detailoch svojho pobytu v nováčikovskom kempe tímu Anaheim Ducks;
  • cieľoch, ktoré si pred nadchádzajúcou sezónou stanovil;
  • spolupráci s trénerom Craigom Ramsaym.

Kedy sa začalo reálne riešiť, či podpíšete zmluvu s klubom NHL?

Bolo to v období medzi februárovou olympiádou v Pekingu a májovým šampionátom vo Fínsku. Primárne sa to však začalo bezprostredne po skončení olympijských hier.

Ako to prebiehalo? 

Väčšina hokejistov má agenta, tieto záležitosti riešia za hráčov väčšinou oni. Vedel som, že nejaký záujem zo strany klubu NHL tam je. Takisto som vedel, že na také podujatia, ako sú majstrovstvá sveta alebo olympiáda, sa určite chodí pozrieť veľa skautov a zástupcov jednotlivých tímov. Bolo mi teda jasné, že sa na tieto turnaje bude pozerať veľa ľudí. Neskôr sme začali komunikovať s nejakými klubmi, až z toho nakoniec vyšiel Anaheim tesne po majstrovstvách sveta.

Absolvovali ste pohovory? 

Najviac sme komunikovali s vedením, keď som bol na development kempe. Po podpise zmluvy mi zavolal generálny manažér klubu, s ktorým sme riešili hlavne to, kedy ma tam chcú vidieť, a potom sa ma pýtal iba obyčajné otázky typu, ako sa mám, ako sa mi darí a podobne. Neprebehlo v tom rozhovore nič špeciálne. Veľa sme komunikovali o mojej budúcnosti v klube práve na development kempe a myslím si, že ešte viac budeme komunikovať na ďalších kempoch, ktoré absolvujem.

Ako vnímate výkony, ktoré ste tam predviedli?

Myslím si, že som tam zanechal dobrú stopu. A takisto si myslím, že so mnou bolo spokojné aj vedenie klubu. Predsa je to najlepšia liga sveta a podmienky, aké sú tam, podľa mňa nikde v Európe a rovnako ani na Slovensku nie sú. Som veľmi rád, že som tam mohol byť, a veľmi som si to užil. Bol som tam jeden z najstarších hráčov, pretože väčšina tam boli čerstvo draftovaní hokejisti, čiže boli trošku mladší ako ja. Celkovo som sa cítil medzi nimi veľmi dobre a už sa úprimne neviem dočkať návratu, pretože to tam je naozaj na špičkovej úrovni.

Myslíte si, že sa vám podarilo zaujať vedenie klubu až tak, že by sme vás od budúcej sezóny mohli vidieť v hlavnom tíme?

Myslím si, že toto

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie