Denník N

List vydavateľa: Ako sa darilo Denníku N v prvom polroku a čo máme nové

Vážení podporovatelia Denníka N,

dovoľte, aby som vám dal po štvrťroku opäť vedieť, ako sa nám darí. Napriek súčasnej zložitej situácii, ktorá sa vo viacerých ohľadoch dotýka aj našej činnosti, dosahujeme naďalej dobré výsledky. A čo nám robí rovnako veľkú radosť – v čiernych číslach sa už dlhodobo usadil aj český Deník N, ako sa môžete dočítať v správe riaditeľa pražského vydavateľstva Jána Simkaniča.

Počet predplatiteľov Denníka N stúpol od januára do júla zo 66-tisíc na 69-tisíc, hoci v priebehu jari dosiahol až 73-tisíc. Príčinou poklesu v letných mesiacoch bolo najmä vypršanie predplatného niekoľkých tisícok predplatiteľov z regionálnych výjazdov z roku 2021, ktorí sa, žiaľ, rozhodli svoje predplatné nepredĺžiť.

V druhom štvrťroku sa nám podarilo prísť s viacerými novinkami – spustili sme novú verziu Minúty po minúte na titulke Denníka N, ktorá reaguje na viaceré vaše požiadavky a pripomienky. Naplno začala pracovať redakcia spravodajského webu v maďarskom jazyku Napunk. Prinášame vám aj nový zábavný podcast Toto vystrihneme.

A vydali sme viacero kníh, ktoré by vás mohli zaujímať – zo zahraničných titulov sú to Dave Grohl – Rozprávač, Jodi Kantor a Meghan Twohey – Stalo sa to aj mne, Eliot Brown, Maureen Farrell – Kult WEDarren Byler – V táboroch.

A z domácej tvorby sme vydali knihy Majstri sveta Štefana Bugana, Od antilopy po Zátopka Peťa KováčaPoučenia z covidu a reedície kníh Hikingu: O čom sníva raketový pes a doplnené vydanie knihy Bujón v šumienke. Úplnou novinkou sú knihy Petra Koubského o dejinách RuskaUkrajiny.

Privítali sme aj niekoľkých nových kolegov. Do redakcie nastúpil Matúš Zdút, ktorý sa bude venovať bratislavským témam. Lukáš VráblikPavel Bielik, ktorí s Denníkom N doteraz spolupracovali externe, zas posilnili športovú redakciu.

Pokračujeme aj vo vzdelávacích a v dobročinných aktivitách – ešte stále môžete podporiť magazín o hoaxoch, ktorý dodáme zdarma na stredné školy, aj zbierku na podporu ukrajinských novinárov.

Už teraz je zrejmé, že Slovensko aj Európu čaká jeseň plná udalostí. Dúfam, že pre vás Denník N v tomto období ostane jedným z hlavných zdrojov informácií. Pokiaľ by ste mali akékoľvek otázky alebo pripomienky k našej práci, dajte mi, prosím, vedieť.

Vďaka a všetko dobré,

Lukáš Fila,
vydavateľ

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Hospodárenie Denníka N

Médiá

Slovensko

Teraz najčítanejšie