Denník N

Weissovi sám vyhral skupinu, mal ponuku od Bayernu. Ako sa hráč ako Čakvetadze ocitol v Slovane

Čakvetadze v zápase proti Ferencvárosu. Foto - TASR, koláž - N
Čakvetadze v zápase proti Ferencvárosu. Foto – TASR, koláž – N

Slovenský majster mal rozpačitý štart do novej sezóny, ale v minulotýždňovom zápase Európskej ligy na pôde Olympiakosu Pireus remizoval 1:1, pričom dlho siahal po prekvapujúcom víťazstve.

Slovan predviedol dobrý tímový výkon. Z jednotlivcov vynikal 22-ročný Gruzínec Giorgi Čakvetadze, jedna zo štyroch letných posíl.

Čakvetadze skvelou prácou s loptou spôsobil, že fanúšikovia mohli zabudnúť na absenciu zraneného Vladimíra Weissa mladšieho. Ešte nedávno by vypadnutie kreatívneho Weissa bolo obrovským problémom, vďaka Čakvetadzemu však má Slovan ďalšiu alternatívu.

Kto to je? Pred piatimi rokmi patril k najväčším talentom európskeho futbalu a zaujímali sa oňho veľkokluby vrátane Chelsea či Bayernu Mníchov.

V posledných troch sezónach však odohral iba okolo tisíc minút v ligových zápasoch. Prestup do Slovana možno z hľadiska jeho kariéry považovať za krok späť. Podľa gruzínskeho novinára Dimu Shariqadzeho je však Slovan to najlepšie, čo sa Čakvetadzemu v tejto situácii mohlo stať.

„’Čakve‘ potrebuje dôveru a sebavedomie. Vladimír Weiss je znova jeho trénerom, v kádri Slovana sú aj skvelí futbalisti z Gruzínska – Guram Kašia a Jaba Kankava. Pomôžu mu k tomu, aby sa dostal naspäť do formy. Preto je to preňho skvelé miesto,“ povedal Shariqadze pre Denník N.

Ponuka z Bayernu

Čakvetadzeho potenciál zastavili

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Európska liga

Futbal

ŠK Slovan Bratislava

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie