Denník N

Hviezdou prvého večera festivalu Sziget bola Dua Lipa, ešte zahrajú aj Justin Bieber či Arctic Monkeys

Foto - Sziget Festival
Foto – Sziget Festival

Budapeštiansky festival Sziget sa po dvoch rokoch prestávky pre pandémiu vrátil a zrejme nikto nemohol odštartovať jeho prvý deň lepšie ako Dua Lipa.

Britská speváčka s kosovskými koreňmi vydala svoj aktuálny album Future Nostalgia na konci marca 2020, presne v začiatkoch pandémie, keď celý svet pristupoval k lockdownu. Jej album bol pritom o tanci, socializácii, láske a zábave. Najskôr pochybovala, či spravila dobre, keď album zverejnila práve vtedy. Dostal ju však na ďalšiu úroveň slávy, ktorú sme práve teraz sledovali.

Návštevníci Szigetu videli počas otváracieho večera festivalu v stredu už suverénne jednu z najväčších hudobných hviezd planéty, ktorá vie spraviť výbornú šou.

Vystupovať opäť začala až na začiatku roka 2022. V rámci turné navštívila aj Bratislavu, v júni vystúpila na Tehelnom poli počas prvého ročníka Lovestream festivalu. Po Budapešti ju čakajú ešte ďalšie koncerty v Južnej Amerike.

Návrat do Maďarska

Future Nostalgia je zatiaľ jej vrcholom a fanúšikovia už teraz očakávajú, ako svoju tvorbu posunie ďalej. Bolo to vidieť aj na stredajšom koncerte. Predviedla

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hudba

Kultúra

Teraz najčítanejšie