Denník N

Komentátori Denníka N: Ľudia sú zdesení, že celé leto hovoríme o Matovičovi (+ video)

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Politika je zložitá vec a niekedy musíme strpieť, že sa politici zaoberajú sami sebou, ale v časoch takejto krízy to malo trvať päť dní, hovoria v podcaste V redakcii komentátori Konštantín Čikovský a Juraj Javorský.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Milan Šimečka náhodne putoval lesom skoro 500 kilometrov. Podali ste vy toto leto nejaký zaujímavý športový výkon?

Javorský: Dúfam, že sa na mňa nenahneváš, keď poviem, že táto otázka mi pripadá trochu nekolegiálna alebo až podpásová. O Milanovi Šimečkovi každý vie, že je to atletický poloboh, a rozprávali ste sa o jeho ďalšom úžasnom výkone. V tejto chvíli tu sedíme my dvaja a čo už máme porovnávať? Môj najväčší výkon tohto leta bol, keď mi Tino Čikovský zatelefonoval a spýtal sa ma, či nepôjdem behať do tímu Denníka N Od Tatier k Dunaju, a ja som odpovedal, samozrejme, že nie. Nebehávam od januára, keď som mal covid, a aj moje predchádzajúce behanie bolo pomerne slabé, ale tá otázka ma natoľko potešila, že to môžem považovať za športový úspech.

Ty predsa plávaš a máš aj nejaký cieľ.

Javorský: Mám cieľ stihnúť počas leta zaplávať sto kilometrov, to vychádza niečo vyše kilometra na deň a to sa dá bez nejakej veľkej námahy. Tam potrebuješ disciplínu, športový výkon až tak nie.

Od Tatier k Dunaju je tento víkend, však? 

Čikovský: Áno.

Ideš behať s našimi kolegami Veronikou Prušovou, Mariannou Onuferovou, Mirkom Tódom a neviem, koho všetkého si ešte nahovoril. Čo sú to za preteky?

Čikovský: Áno, sú tam ďalší kolegovia, aj hosťujúci. Je to beh, ktorý sa začína v sobotu ráno v Jasnej a beží sa štafeta do Bratislavy. Družstvá, ktoré sú menej zdatné, ako sme my, bežia dvanásti, väčší frajeri behajú šiesti. Pointa je, že každý zabehne postupne spolu 30 kilometrov, čo je pre priemerných bežcov celkom námaha. Ešte je tam druhý vtip, vôbec sa pri tom nespí. Beží sa to deň a pol, takže pre nás, ktorí sedíme v kanceláriách, je to vzrušujúce. Aj na tomto behu bolo vidno, že sa všetci tešíme, že sa skončil covid a budeme behať a oslavovať. Nakoniec je týždeň pred behom a riešime covid: kto môže, nemôže a kto sa bojí, či nám nemôže ublížiť dlhý covid. Je to smutné, že sme naň predsa len úplne nezabudli a stále tu je.

Máte aj nejaký cieľ, pokiaľ ide o umiestnenie, alebo je dôležité zúčastniť sa?

Čikovský: Bude to znieť trápne, ale ja som už ako kapitán povedal, a to súvisí aj s covidom, aby sme všetci došli v zdraví. Už to je tak.

Na politickej scéne pribudlo niekoľko nových vyjadrení týkajúcich sa koaličnej krízy na obidvoch stranách a obe sa utvrdili vo svojich stanoviskách. Aký je váš dnešný odhad, ako to dopadne? 

Javorský: Myslím si, že to dopadne menšinovou vládou. Všetky udalosti posledných dní skôr potvrdzovali scenár, že neustúpi SaS ani Igor Matovič. Ministri za SaS podajú demisiu, Matovič si vyberie nových ministrov a požiada prezidentku, aby ich vymenovala. To sa stane a bude vládnuť menšinový kabinet s takou podporou parlamentu, ktorá ho udrží pri živote pomerne dlho. Neviem, či až do riadnych volieb, ale dostatočne dlho.

Čikovský: Úplne súhlasím. Základné veci sú úplne jasné. OĽaNO počas tejto krízy urobilo správne jedinú vec – od začiatku zrozumiteľne hovorilo,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Igor Matovič

Richard Sulík

V redakcii

  • Rozhovory o politických a spoločenských témach V redakcii vedú každý pracovný deň redaktori Denníka N Monika Tódová, Dušan Mikušovič, Veronika Folentová a ďalší
  • V sobotu vychádza špeciálne vydanie, kde udalosti týždňa s Monikou Tódovou preberajú vybraní členovia redakcie Denníka N
  • Nové vydania publikujeme každý deň okrem nedele ako 1) článok, ako 2) podcast na webe, v aplikácii Denník N a kdekoľvek počúvate podcasty a 3) ako video na kanáli Denníka N na youtube.com
  • Ak chcete podporiť autorky a autorov relácie V redakcii Denníka N, objednajte si naše predplatné.

Slovensko

Teraz najčítanejšie