Denník N

Grape je Grape, Pohoda je Pohoda. A tak by to malo aj zostať

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Na premiéru druhého veľkého festivalu na trenčianskom letisku sa prišlo pozrieť 25-tisíc návštevníkov.

Tie isté príjazdové cesty, aj vstupné brány na rovnakých miestach, a keď prvýkrát v diaľke zbadáte areál s veľkými modrými stanmi, tá ilúzia je takmer dokonalá.

Je naozaj zvláštny pocit prichádzať na trenčianske letisko nielen v júli, ale aj v auguste. Veľmi rýchlo sa však dalo zistiť, že ste na inom festivale. Bolo to jasné už vo štvrtok, keď sa Grape ešte len začínal – nielen prvýkrát na novom mieste, ale prvýkrát aj v trojdňovej verzii.

Dlho bol porovnávaný s Pohodou, ale teraz sa rozdiely stali ešte zreteľnejšie. Grape je Grape a Pohoda je Pohoda. Znie to banálne, ale je to tak.

Pyramída na letisku

„Na festivale bolo 25-tisíc návštevníkov, čo pri momentálnom nezáujme o festivaly nie je zlé číslo, ale v marci sme očakávali vypredaných 30-tisíc. Podľa rozloženia areálu sme nakoniec určili kapacitu 27-tisíc. Žiaľ, ľudia sa asi musia opäť naučiť chodiť na festivaly a môže to byť dlhší proces. Čo sa týka spokojnosti, tak to bol jeden z najťažších ročníkov v našej histórii, ale verím, že ľuďom sa u nás páčilo. Urobili sme za danej situácie maximum a uvidíme, aká bude odozva a či na nej budeme vedieť stavať ďalej,“ zhodnotil víkend na trenčianskom letisku organizátor Ján Trstenský.

Grape funguje od roku 2010. Predvlani v lete bola v Piešťanoch jeho posledná, pre pandémiu už komorná verzia. Pre tisíc ľudí denne, už nie na letisku, ale v mestskom parku. Keď sa ukázalo, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hudba

Kultúra

Teraz najčítanejšie